12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialParalimpicii ruşi, excluşi din competiţie

Paralimpicii ruşi, excluşi din competiţie

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul sportivilor paralimpici din Rusia împotriva suspendării de la Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio, ceea ce l-a înfuriat pe preşedintele rus, Vladimir Putin. „Decizia de descalificare a sportivilor noștri paralimpici este în afara oricărui act de corectitudine, moralitate și umanitate“, a declarat acesta.

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Paralimpice din cauza sistemului organizat de dopaj, decizia fiind luată iniţial pe 7 august de Comitetul Internațional Paralimpic (CIP), potrivit Agerpres. Spre deosebire de Comitetul Internațional Olimpic (CIO), care a decis să-i autorizeze pe sportivii ruși să participe la JO de la Rio în anumite condiții, CIP a ales cea mai severă măsură posibilă, excluderea completă. Hotărârea adoptată a stârnit un val de critici și acuze din partea oficialităților ruse, însă a fost susținută și apreciată de organismele sportive internaționale.

„Decizia luată ne întărește convingerea asupra faptului că dopajul nu-și are câtuși de puțin locul în sportul paralimpic. Ne exprimăm simpatia pentru sportivii ruși care vor rata Jocurile Paralimpice. Este o zi tristă pentru mișcarea paralimpică, dar și, sperăm, un nou start. Sperăm că această decizie va servi drept catalizator pentru o schimbare în Rusia“, a declarat președintele Comitetului Internațional Paralimpic (CIP), Philip Craven, într-un comunicat. Acesta a menționat existența unor eșantioane suspecte vizând 44 de sportivi paralimpici de la JO de la Soci din 2014.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă