13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPapa, o nouă declaraţie controversată despre pedepsirea copiilor

Papa, o nouă declaraţie controversată despre pedepsirea copiilor

Papa Francisc este criticat în Europa, în special în Germania și în Marea Britanie, după o declarație despre părinţii care folosesc bătaia pentru a-şi pedepsi copiii, informează Hotnews. 

"Un tată bun știe să aștepte și să ierte, dar și să îndrepte cu fermitate. El nu este nici slab, nici lax, nici sentimental", a spus Papa, în cadrul audienței generale de miercuri dedicate rolului tatălui în familie. 

Însă, cuvintele care au stârnit critici din partea mai multor asociaţii au fost:  "Odată, într-o reuniune, am auzit un tată declarând: 'Trebuie câteodată să-mi lovesc puțin copiii. Dar niciodată peste față pentru a nu-i umili'. Asta, este frumos, este un sentiment de demnitate. Trebuie să pedepsească, dar o face de o manieră dreaptă". 
  
 Aproape nesesizată în Italia, remarca a stârnit critici în nordul Europei. 

 "Nu există nicio lovitură data copiilor care să fie demnă. Trebuie să fie clar. Orice violenţă împotriva copiilor este total inacceptabilă", a replicat ministrul german al Familiei Manuela Schwesig (SPD, centru-stânga) în cotidianul Die Welt.  

 Asociația Ajutor german pentru copii a cerut Papei să-și corecteze cât mai repede eroarea: "Acest Papă este deosebit de uman dar orice om se poate înșela. Afirmând că e normal să lovești (un copil) dacă acest lucru se face cu demnitate este total eronat". 
  
 Pețer Saunders, fondatorul unei asociații britanice anti-pedofilie și membru al noii comisii Vatican pentru protecția copiilor a declarat pentru Daily Telegraph că această declarație este "foarte nedorită". 
  
 "Sunt surprins că a făcut-o, deși gafează uneori", a adăugat Saunders, care se află vineri la Roma pentru prima reuniune plenară a comisiei. 
  
Papa Francisc are o concepție destul de tradițională asupra familiei și educației, în care se amestecă tandrețea cu fermitatea. Atacă în mod regulat tații dictatori, dar și pe cei care se comportă că și prieteni ai copiilor lor. 
  
În ianuarie, Papa, discutând despre limitele libertății de expresie în contextul atentatelor de la Charlie Hebdo, a afirmat că este normal să lovești o persoană care îți jignește mamă. 
  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă