10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPapa Francisc critică familiile care nu vor copii

Papa Francisc critică familiile care nu vor copii

Papa Francisc a criticat, într-o predică rostită în Piaţa Sfântul Petru, cuplurile care decid să nu aibă copii, considerând că este o expresie a "egoismului" şi a atras atenţia părinţilor care tind să îşi oblige copilul să facă lucruri care le plac lor, potrivit ziarului The Guardian, citat de Mediafax.

"O societate lacomă care nu vrea să fie înconjurată de copii, care consideră copii problematici, poveri sau riscuri este o societate deprimată", a afirmat şeful Bisericii Catolice.

"Decizia de a nu avea copii ţine de egoism. Viaţa întinereşte şi primeşte energie prin înmulţirea oamenilor; se îmbogăţeşte, nu sărăceşte", a adăugat Papa Francisc.

"Ne iubim copiii pentru că sunt copii, nu pentru că sunt frumoşi, sănătoşi sau buni; nu pentru că gândesc la fel ca noi sau pentru că întruchipează dorinţele noastre. Un copil este un copil: o viaţă creată de noi, dar care îi aparţine", a atras atenţia Suveranul pontif.

În ianuarie, Papa Francisc a salutat "familiile numeroase", revenind asupra unor declaraţii privind natalitatea, care, scoase din context, lăsau loc de interpretare, şeful Bisericii Catolice insistând că "fiii sunt daruri de la Dumnezeu" şi că se opune metodelor contraceptive. "Familiile sănătoase sunt esenţiale vieţii sociale. Am avut o mare consolare să văd atât de multe familii numeroase care consideră fiii drept daruri de la Dumnezeu. Am auzit comentarii conform cărora familiile cu mulţi copii şi naşterea multor copii sunt cauze ale sărăciei; mi se par opinii simpliste", declara Papa Francisc pe 21 ianuarie, după vizita efectuată în Filipine şi în Sri Lanka.

Cele mai citite

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă