12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPamela Anderson: “Nu vorbesc despre sânii mei, este de domeniul trecutului”

Pamela Anderson: “Nu vorbesc despre sânii mei, este de domeniul trecutului”

Bombă sexy în serialul Baywatch, activist pentru drepturile animalelor, bolnavă de hepatită C, mămică şi acum doamna pantomimei. Oare nu există un sfârşit pentru procesul de reinventare al Pamelei Anderson?

Înfăţişarea vedetei a rămas neschimbată pe parcursul evoluţiei sale – păr blond plin de extensii, buze roz, gene mari şi negre şi o silueta de invidiat. Singurul lucru care s-a schimbat radical este decolteul care nu mai este expus ca altădată. Acel super decolteu care i-a adus faima tinerei din Baywatch, a bătut recordurile revistei Playboy, Pamela apărând de 13 ori  pe coperta acesteia. Vedeta (împreună cu fostul ei soţ Tommy Lee) a fost elementul care a făcut un filmuleţ să devină hit pe internet, înnebunindu-i pe bărbaţii din toată lumea. Toate acestea nu se mai întâmplă şi acum. 

Jurnalistul Simon Hattenstone de la The Guardian, care i-a luat recent un interviu Pamelei Anderson, este suprins de faptul că idolul sexy nu îşi mai evidenţiază decolteul care a făcut-o celebră şi descoperă o Pamela diferită şi matură.

La începutul carierei sale, Anderson spune că era o fată inocentă, care vroia să arate precum fetele perfecte din fotografiile revistei Playboy. Aşa că după ce a intrat în universul celebrităţilor de la Hollywood s-a hotărât să facă schimbarea care avea să o facă faimoasă – să îşi mărească sânii.
“Când Kimberley Hefner mi-a spus că fetele din fotografii pe care le admiram aveau sânii falşi nu îmi venea să cred şi vroiam şi eu să arăt că ele. Aşa că în două săptămâni mi-am mărit sânii. Acum nu cred că aveam cu adevărat nevoie de operaţia asta.”

Deşi i-au adus celebritatea, Pamela spune că preferă să nu mai vorbească despre sânii ei pentru că este un subiect demodat. “Sânii mei sunt mai mici decât crede lumea, dar nu mai vorbesc despre ei pentru că este un subiect ce ţinea de anii ‘90. Oamenii se gândesc doar la sânii mei când aud numele meu.”

În schimb, Hattenstone spune că vedetei îi face încă plăcere să vorbesca despre sânii ei – cei adevăraţi sau falşi, ai ei sau a femeilor pe care le admiră, ca de exemeplu cei ai lui Pam Grier.  

O nouă Pamela Anderson – fără decolteu

Pamela din prezent pare să nu mai fie interesată de evidenţierea avantajelor cu care a înzestrat-o mamă natură sau chirurgia estetică. Şi poate că aceasta este adevărată Pamela Anderson – o femeie matură, discretă şi sensibilă.

Acum în vârstă de 43 de ani, femeia a avut un rol  important în cultura pop timp de 20 de ani. Ea a fost femeia visurilor, atât pentru bărbaţii în vârstă cât şi pentru tinerii care creşteau cu posterele ei lipite pe pereţi. 

În anii ’90, Pamela a devenit modelul unei generaţii de tinere care apelau la chirurgia estetică pentru a-şi îmbunătăţii decolteul.  Femeia şi-a câştigat statul de sex simbol  şi cu ajutorul unui film în care  ea şi fostul  soţ, bateristul Tommy Lee făceau sex.  Deşi iniţial, Pamela a dat în judecată compania care a distribuit filmul pe internet, în final a ajus la un acord cu aceştia iar scenele fierbinţi au devenit disponibile pe internet pentru abonaţi site-ului, Pamela primid şi comision din vânzări.  

În acel moment era foarte simplu ca publicul să o dispreţuiască pe Pamela, dar ea avea un fel de inocenţă care atrăgea oamenii din ce în ce mai mult. Vedeta nu s-a ferit să împărtăşească publicului experienţele ei şi acest lucru a făcut-o să devină mai plăcută. Toată lumea ştia că şi-a mărit sânii prin intermediul chirurgiei plastice şi a fost diagnosticată cu hepatită C. Deşi trăia într-o societate  precum cea de la Hollywood unde hepatită C era un stigmat, Anderson a avut curajul să recunoască public boala şi a început să militeze pentru o educaţie corectă în acesta problemă.

Pamela, care se ascunde sub pozele incendiare din revistele pentru bărbaţi este o altă femeie. O persoană care iubeşte arta, preocupată de lucruri importante precum politică şi care afirmă că acum este timpul potrivit pentru introducerea unui pachet de legi precum celor din timpul lui Roosevelt. “Micul meu cerc de prieteni ştiu cât de complicat este creierul meu. Citesc încontinuu, iar oamenii spun că nu ştiau acesta parte a mea şi într-un fel asta face parte din şarmul meu”.  

Visul american

Povestea bombei sexy începe cu o slujbă de ospătăriţă, alături de mama sa, într-un oraş mic din Canada. A urmat apoi mutatul în Vancouver unde a fost descoperită in timpul unui meci de fotbal. Atunci un post de televiziune a remarcat-o în mulţime şi a filmat-o. Pentru ca ea purta un tricou cu numele unei mărci de bere, compania respectivă a contactat-o pentru a deveni imaginea lor. Aşa a început povestea fetei din provincie, ajunsă un star internaţional.

A apărut în reclamele companiei de bere şi la scurt timp i-a fost propus un pictorial în revista Playboy. “Eram atât de confuză, am întrebat-o pe mama ce ar trebui să fac şi ea m-a încurajat. Eram foarte timidă. Au reuşit să facă fotografia pentru copertă din primele încercări pentru că după aceea am îzbucnit în plâns pentru că mă gândeam: Dumnezeule, femeia asta mi-a atins sânii, clar asta nu e pentru mine. Dar după câteva sedinţe am început să mă simt comfortabil in fata camerei”, poveşteste Pamela.

În curând, ea devenea stereotipul femeii blonde: atrăgătoare şi proastă.  Totuşi ea reuşea să suprindă publicului atunci când arăta ce se ascundea sub imaginea pipiţei superficiale. Nimeni nu îşi imagina că bombă sexy citea sau era pasionată de cinematografie, şi totuşi acestea erau pasiunile ei. “De mică am citit Jung „Reflecţii“ şi individuaţia în Basme, iar cercul interior al lui Jung a fost o revelaţie pentru mine”, spune Pamela. 

Anderson a devenit faimoasă mai ales datorită serialului  Baywatch. Seria a început în 1990 şi a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai vizionat serial din lume, cu mai mult de un miliard de spectatori pe săptămâna. 

Când i s-a oferit un rol în Baywatch, Pamela a fost încântată de idea filmărilor pe plajă, aşa că a decis să accepte rolul.  “Începusem să iau decizii bazate mai mult pe îmbunătăţirea vieţii mele decât pe banii. Eram cu câinele meu în fiecare zi pe plajă şi i-am născut pe cei doi băieţii în timp ce jucam în Baywatch, totul a mers bine.”

Un iPod după fiecare căsătorie

La întrebarea dacă faima a schimbat-o, Pamela răspunde râzând că a ajuns să se căsătorească cu un star rock, eveniment care a dus la extrem celebritatea ei.

Căsătorită a fost marcată de o ceremonie extravagantă şi a şocat întreaga lume. Deşi se cunoşteau doar de patru zile, bomba sexi şi Tommy Lee au decis să îşi unească destinele şi au devenit “cuplul sălbatic al Holywood-ului”. Căsnicia lor a fost înconjurată de poveşti care întruchipau excesele lor, iubirea imensă şi şedinţe extreme de tatuaj. Apoi a urmat filmul cu partida de sex. 

Chiar dacă faima ei era în ascensiune, în aceea perioadă reputaţia  Pamelei începea să se deterioreze. “Mi-am propus să nu mă gândesc la ce părere aveau alţii despre mine, altfel cred că eram moartă până acum. Au fost şi perioade în care trebuia să înfrunt loviturile, totul părea atât de absurd – mă gândeam de ce oamenii se luau în continuu de mine. Fotografii ne urmăreau constant, iar Tommy se lua la bătaie cu ei. Totul era ireal”.

După divorţul de Tommy Lee, Pamela s-a recăsătorit cu un alt muzician, Kid Rock, de care a divorţat la scurt timp. Despre cei doi bărbaţi din viaţă ei, femeia spune ca i-au oferit o educaţie muzicală bună. “Acesta este unul dintre avantajele de a fi căsătorită cu muzicieni. Cu asta am rămas de la fiecare – câte un ipod.”

Stigmatizată de o boală incurabilă

Pamela a declarat că nu crede că va ajunge la o vârstă înaintată pentru că hepatita, pe care a luat-o de la Tommy Lee după că au împărţit un ac pentru tatuaje, o va ucide.

Vedeta vorbeşte deschis despre boala ei, deşi este un subiect tabu printre oamenii de la Hollywood. ”Motivul pentru care m-am îmbolnăvit a fost pentru că unei persoane i-a fost ruşine să vorbească despre asta când era foarte simplu să refuze să împărţim un ac. Nu există nici un remediu pentru boală, aşa că este important să încurajăm oamenii să se testeze şi să nu se simtă ruşinaţi. Cred că oamenii sunt stânjeniţi pentru că hepatita C se transmite prin sânge, dar nu numai drogaţii se îmbolnăvesc”, spune Pamela. 

Ea încă mai are tatuajul care a stigmatizat-o pe viaţă, dar crede că orice om are probleme iar persoanele ar trebui să fie încurajate, nu judecate.

După ce a fost diagnosticată cu hepatită C, Pamela a început să adopte un stil de viaţă mai sănătos şi să se implice în acţiune de conştientizare a gravităţii acestei bolii. “Oricine are probleme de sănătate. Trebuie să mă îngrijesc mai bine, dar nu asta ar trebui să facem cu toţii? Trebuie să mă gândesc la moderaţie care nu este un cuvânt din vocabularul meu, dar încerc. Îi am şi pe copii care cred că ne salvează. Poate că făceam lucruri mai stupide dacă nu aveam copii”.

O viaţă simplă într-o rulotă din Malibu

Pamela are doi băieţi de 12 şi 14 ani cu care trăieşte într-un parc de rulote din Malibu. O locuinţă care a stârnit multe controverse acum doi ani, dar pe care vedeta o iubeşte. 

De-a lungul timpului, au existat mai multe zvonuri cum că vedetă ar avea probleme financiare. Ea neagă acuzaţiile, dar recunoaşte că la un moment dat toată lumea are probleme cu banii. “Criza financiară m-a afectat şi pe mine. Persoane de la care nu mă aşteptam să fie influenţaţi au început să nu mă mai plătească pentru serviciile mele, aşa că într-un an am avut o luna decembrie foarte proastă. Acum sunt bine, încep să construiesc din nou.”, spune vedetă.

Viaţă într-o rulotă nu pare să o nemulţumească pe Pamela, dimpotrivă ea pare încântată de locuinţa ei. Deşi nu este un stil de viaţă acceptat de majoritatea vedetelor, Pamela spune că ar fi fericită dacă ar putea să locuiască acolo toată viaţă ei.

“Mie şi băieţilor mei ne place aici. Am cumpărat rulota acum mult timp, ca o investiţie. Fratele meu a locuit în ea în timp ce îmi construiam casa. Şi apoi m-am gândit că de ce dau sume ridicole pentru o chirie în Malibu când de fapt aveam deja două case? Este incredibil, o viaţă frumoasă pe plajă, la surf în fiecare zi şi cu motocicleta”. 

Cu doi copii, patru câini, 20 de plăci de surf şi şase motociclete, rulota nu pare un loc prea spaţios. Dar Pamela spune că nu a fost niciodată fana locurilor spaţioase şi că preferă să fie cât mai apoape de copiii ei. 

Prietenii ei faimoşi continuă să o viziteze, spune ea, şi unora le place atât de mult rulotă încât nu mai poate să scape de ei. “Vivienne Westwood şi Andreas au venit să mă viziteze şi vroiau să se mute cu mine. Este un loc foarte sigur. Vecinul meu este un şerif pensionat.”

La sfârşitul inteviului, jurnalistul britanic o compară pe Pamela cu Brigitte Bardot, asemănare care o flatează însă nu o mulţumeşte. “Cred că ea este fantastică, dar eu o să fiu mai mult. O să fiu aceea persoană despre care lume o să zică: nu te apropia de casa ei, nu are dinţi, dar are o puşcă”.  
Actriţă sau ce?

Pamela recunoaşte că în prezent, slujba sa principală nu mai este cea de actriţă. Aşa că, ce face ea defapt?
 
“Nu ştiu niciodată ce fac, sunt un fel de proiect în  derulare. Îmi amintesc că un prieten îmi spunea că trebuie să se străduiască mult pentru a obţine atenţie, dar tot ce trebuia eu să facă era să întru în cameră”, spune ea.

Poate că Pamela nu mai este permanent în vizorul publicului, dar ea reuşeşte în continuare să transforme o cădere într-un avantaj. Deşi a trecut de la un rol într-un serial de succes la intrepetarea unui duh din piesa de teatru Alladin, Pamela îşi păstrează în continuare statutul de vedetă, dar şi capriciile unei dive supreme. 

Reprezentanţii teatrului din Anglia, care se ocupă de un spectacol în care apare Pamela, par sleiţi de prezenţa femeii. “A fost un coşmar”, spune ei, un mod mai subtil pentru a spune : “Ea este un coşmar”. 

Pretenţiile vedetei au fost exagerate chiar şi la conferinţa organizată pentru promovarea piesei de teatru. Atunci ea nu i-a lăsat pe fotografii să o pozeze decât dacă aveau un anumit tip de blitz. Din păcate, doar unul dintre cei prezenţi deţineau un astfel de echipament. 

Celebritatea şi pretenţiile Pamelei nu au dispărut odată cu trecerea timpului, însă femeia a devenit o altă persoană decât cea din visele “măreţe” ale bărbaţilor. Preocupată de lucruri importante din societate, Anderson de acum este o femeie curajoasă, de succes care preferă o viaţă normală în schimbul luminilor de la Hollywood. 
 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă