17 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Paduri din Alba, cedate in administrarea unui ocol silvic din Cluj

Cedarea unei suprafete importante de padure de pe teritoriul a doua comune din judetul Alba, in administrarea Ocolului Silvic Belis din Cluj a generat reactii dure din partea deputatului PD, Stefan Bardan. Acesta a solicitat conducerii Directiei Silvice sa demareze o ancheta legata de aceasta situatie.
„Cer, de asemenea, organismelor abilitate sa verifice legalitate deciziilor adoptate de consiliile locale din cele doua comune, precum si valoarea potentiala a prejudiciului pe care il poate suferi judetul Alba in urma instrainarii padurilor comunale”, a declarat parlamentarul.
Bardan a mai spus ca este vorba despre paduri comunale din Scarisoara si Garda de Sus, in suprafata totala de 1.250 hectare. „Aceste hotarari ale consiliilor locale din Scarisoara si Garda de Sus sunt cel putin ciudate, ca sa nu mai vorbim ca au fost luate impotriva locuitorilor comunelor respective. In loc sa beneficieze motii din zona de un patrimoniu atat de important, acestea sunt date ocoalelor din judetul Cluj”, a completat deputatul democrat.
Parlamentarul a mai afirmat ca acest caz nu este singular, judetul Alba mai pierzand o suprafata importanta de teren apartinand Ocolului Silvic Bistra de pe Valea Sebesului, care a fost transferata in administrarea Directiei Silvice Sibiu. Demersul lui Bardan ar trebui sa produca efecte, cel putin la nivelul Directiei Silvice Alba, avand in vedere ca directorul institutiei, Mihai Morar, a fost numit in functie la propunerea Partidului Democrat.

Ultima oră
Pe aceeași temă