16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialPacient mort după o „cursă" de 60 de ore prin patru spitale

Pacient mort după o „cursă” de 60 de ore prin patru spitale

Un tecucean de 41 de ani, care lucra în construcţii şi nu avusese probleme de sănătate, a avut soarta personajului din filmul „Moartea domnului Lăzărescu”: a murit după ce a fost plimbat prin mai multe spitale.

După 60 de ore în care a fost consultat de medici de şapte ori, de patru ori la Spitalul Municipal  „Anton Cincu” din Tecuci şi câte o dată la medicul de familie, la Policlinica din Tecuci şi la Spitalul Judeţean Focşani, bărbatul a murit în urma  unui infarct miocardic.

Viorel Stan a ajuns la Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci duminică, 14 octombrie, cu dureri de cap şi senzaţia de gât înţepenit. A fost consultat, i s-au dat medicamente pentru răceală şi a fost trimis  acasă. Duminică seară s-a prezentat din nou la spital, cu starea agravată. Pentru că reclama senzaţia de „gât înţepenit”, i s-a spus ca a doua zi să meargă la medicul de familie. Luni dimineaţă, medicul de familie i-a recomandat să meargă la Reumatologie. Marţi a fost a treia oară la spitalul din Tecuci. A fost consultat de doctorul Iulia Perieţeanu, care i-a prescris infiltraţii şi să meargă la Balneoterapie. Pentru că suspecta şi o meningo-encefalită, medicul i-a recomandat să meargă, pentru consultaţii amănunţite, la Spitalul Judeţean Focşani. Lucru pe care pacientul l-a făcut imediat. La spitalul din Focşani a fost investigat cu computerul tomograf şi consultat de un specialist în boli infecţioase. În urma computerului tomograf, medicul i-a spus că suspectează o tumoare la cap şi i-a recomandat să meargă la un neurolog. Pentru că la Focşani nu exista neurolog, i-a recomandat să meargă la Neurologie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Tensiune „bună”, urmată de infarct

Bărbatul s-a întors acasă, la Tecuci, unde seara i s-a făcut rău din nou. Marţi seară, în jurul orei 19.00, pacientul a ajuns şi a patra oară la Spitalul Municipal Tecuci, cu starea mult agravată şi o semipareză pe partea dreaptă. A fost consultat de medicul Dumitru Săndică, care i-a luat tensiunea şi a spus că starea lui este bună. Totuşi, a fost chemată o ambulanţă, care să îl transporte la Galaţi. De la spitalul din Tecuci a fost solicitată o ambulanţă pentru transportarea unui pacient fără complicaţii şi a fost trimisă o ambulanţă fără echipamente pentru resuscitare. Între timp, bărbatul făcuse un prim stop cardio-respirator. A fost resuscitat, intubat şi urcat în ambulanţă, pentru a fi transportat la Galaţi, cale de 80 de kilometri. Cei de la Ambulanţă au trimis de la Galaţi o ambulanţă cu medic, bine utilată, care să preia pacientul din comuna Independenţa, la jumătatea distanţei Tecuci-Galaţi. Pacientul a fost transferat dintr-o ambulanţă în alta, dar între timp a suferit al doilea stop cardio-respirator. A fost resuscitat şi medicul de pe ambulanţă a reuşit să ajungă cu pacientul în viaţă la „Urgenţa” spitalului din Galaţi, dar pulsul bărbatului era foarte slab. Miercuri, la ora 0.30, a fost declarat decesul. Potrivit medicilor legişti, diagnosticul este infarct miocardic.

Cazul este anchetat de Poliţie

Poliţia face cercetări în acest caz. Vor fi efectuate probabil şi anchete ale DSP şi Colegiului Medicilor. Membrii familiei acuză că doctorul Săndică ar fi spus ceva de genul „chem ambulanţa şi îl trimit la Galaţi pentru că începe meciul şi nu am timp de el”.  De la spitalul din Tecuci nu am reuşit să obţinem un punct de vedere, pentru că centrala era setată pe fax. Purtătoarea de cuvânt a spitalului din Focşani, Alina Pelin, spune că a fost investigat şi fiind vorba de o tumoare i s-a recomandat să fie consultat de urgenţă de un neurolog, la Galaţi, pentru că la Focşani nu există un astfel de specialist. Dr. Mihai Polinschi, directorul Ambulanţei din Galaţi, a declarat că pacientul „a fost preluat într-o stare extrem de gravă şi că iniţial a fost trimisă la caz o ambulanţă fără dotări speciale pentru că solicitarea nu fusese pentru pacient în stare gravă”.  

Cele mai citite

Peste 6.000 de firme şi-au suspendat activitatea în primul trimestru din 2024

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele trei luni din 2024 a fost de 6.014, în creştere cu peste 33% comparativ cu perioada...

Cea mai mare rețea de clinici de recuperare medicală, Centrokinetic, se extinde în vestul țării

Fondul de investiții de growth AGISTA a sprijinit cel mai mare lanț de recuperare medicală din România, Centrokinetic, în achiziția celei de-a opta clinici...

VIDEO. Lewis Hamilton o bagă în sperieți pe Kendall Jenner. “Te urăsc la propriu!”

Fotomodelul Kendall Jenner a trecut prin momente de panică. Lewis Hamilton a avut-o drept copilot pe celebrul fotomodel în momentul în care a condus...
Ultima oră
Pe aceeași temă