18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialOvidiu are debarcader. Cât a costat investiția

Ovidiu are debarcader. Cât a costat investiția

Construcția debarcaderului din orașul Ovidiu s-a terminat. Lucrările au început în februarie, anul acesta, și au costat 1.782.065 lei lei.

Banii au provenit de la bugetul de stat, din Fondul European pentru Pescuit și din bugetul local al Primăriei Orașului Ovidiu.

Obiectivul general al proiec-tu-lui este creșterea valorii adăugate la produsele pes-că-rești tradiționale, consolidarea competitivității zonei de pescuit Dobrogea Nord și creșterea consumului de pește și a produselor din pește la nivelul zonei Dobrogea Nord.

Obiectivele specifice ale pro-iectului sunt: crearea unui sis-tem logistic modern pentru pri-ma debarcare și descărcare a peștelui la lacul Siutghiol; încurajarea asociațiilor și pescarilor locali prin realizarea infrastructurii de bază pentru circulaţia produselor piscicole; îmbunătăţirea condiţiilor de acces şi desfăşurare a acti-vităţilor de circulaţie a produ-selor piscicole; punerea în apli-care a unor metode de debarcare și descărcare care să reducă substanţial impac-tul negativ sau să sporească efectele pozitive asupra me-diului.

Prin acest proiect s-a realizat construirea și amenajarea pe malul lacului Siutghiol pe o suprafață de 1.616 mp a două pontoane plutitoare pentru ancorare, un punct de servire a mesei pentru pescari, căi de acces pietonale și auto la pontoane.

„Implementarea acestui proiect va determina susținerea dezvoltării pieței interne pen–tru pește și creșterea investițiilor private ulte-rioare“, a precizat primarul din Ovidiu, George Scupra.  

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

VIDEO. Tenis sau fotbal? Al Nassr, victorie clară împotriva Al Wehda. Cristiano Ronaldo bifează al 66-lea hat-trick din carieră

Cristiano Ronaldo continuă să impresioneze în campionatul Arabiei Saudite, demonstrând încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Ultima oră
Pe aceeași temă