20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialOuăle de găini "stresate", interzise la comercializare

Ouăle de găini “stresate”, interzise la comercializare

Trei ferme din judeţul Sibiu au rămas fără autorizaţie de comercializare a ouălor pentru populaţie, până la crearea unor condiţii mult mai bune pentru găinile pe care le cresc, care sunt ţinute în cuşti şi sunt considerate stresate. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a anunţat că fermele Sibavis, care au un efectiv de 34.660 găini, Neamira Bratei, cu 7.000 găini şi Adel Tib Apoldu de Jos, cu 3.200 găini, nu vor mai putea comercializa ouă până nu vor îmbunătăţi condiţiile în care sunt crescute găinile.

Ce spun autorităţile

“Până când vor reuşi să creeze condiţii pentru creşterea găinilor la sol, cum cere UE, patronii celor trei ferme sibiene trebuie să facă investiţiile, pe care le-au anunţat, în cursul lunii ianuarie. Ouăle produse de găinile stresate vor fi folosite deocamdată în industria alimentară”, arată comunicatul DSVSA Sibiu.

Cele mai multe găini din crescătoriile sibiene sunt crescute la sol, în halele deţinute de patru ferme, dintre care cea mai importantă este Ovosib din Cristian, care are 55.660 de păsări. Totuşi, în judeţ nici un fermier nu a reuşit să întrunească toate condiţiile pentru a-şi transforma crescătoria într-una ecologică.

Cele mai citite

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Mădălina Ghenea lămurește “subiectul” Grigor Dimitrov. “Mi se pare că e momentul să clarific”

Mădălina Ghenea a rupt tăcerea și a dezvăluit recent motivele care au stat la baza despărțirii sale de jucătorul de tenis Grigor Dimitrov. Celebra...
Ultima oră
Pe aceeași temă