27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialOrasul Zarnesti, sub pumnul lui Lupu

Orasul Zarnesti, sub pumnul lui Lupu

Jonglerii financiare pe banul public de zeci de miliarde de lei. Licitatii trucate sau, in unele cazuri, lucrari publice incredintate pe ochi frumosi. Exploatarea fondului forestier, facuta dupa bunul plac. Incalcarea legii fondului funciar si afaceri cu terenuri. Toate acestea fac parte din panoplia de acuzatii care curg de doi ani de zile la adresa primarului Zarnestiului, Gheorghe Lupu.

Chiar daca au acte doveditoare de proprietate si, mai mult, detin hotarari judecatoresti definitive pentru punerea in posesie a terenurilor, conform Legii 18/1991 si Legii 247/2005, aproximativ 300 de zarnesteni sunt la mana primarului Lupu, care refuza sistematic sa aplice legea.
In schimb, el si-a improprietarit propriul fiu cu terenuri de lux. Asa se face ca, din 2005, Claudiu Lupu este detinatorul unor suprafete importante de pasune. In fapt, este vorba despre terenuri din zonele Tohanul Nou-Bran si Tohan Halta, unde pretul unui metru patrat depaseste 25 de euro. In plus, Claudiu mai are si un service auto la Gura Mare, pe care, mai nou, si-a propus sa-l transforme in benzinarie.
Din declaratia de avere a edilului (care, de altfel, nu figureaza pe site-ul primariei) mai reiese si faptul ca fiul sau are in posesie un BMW X5, un Volskwagen, dar si suma de 50.000 de euro. Toate acestea obtinute, potrivit aceleiasi declaratii, din “munca in Italia”.

Casa de cultura contra vila de lux

Pentru a scapa de lumea dezlantuita, Gheorghe Lupu a decis sa-si construiasca o vila in zona rezidentiala Breghina, unde a achizitionat un teren de 15.000 mp.
Vila, al carei prim nivel de 480 mp a fost deja ridicat, este construita de societatea Yvor Prod. Coincidenta sau nu, aceasta a preluat renovarea Casei de Cultura din Zarnesti. Fara existenta in prealabil a unui contract legal si, mai ales, a unei licitatii, Yvor Prod a incasat deja, la mica intelegere, aproximativ 11,5 miliarde de lei vechi, consilieri din cadrul Primariei Zarnesti sustinand ca valoarea totala a lucrarilor se ridica la peste 28 de miliarde.
O alta afacere controversata a primarului consta in exploatarea fondului forestier din cadrul Ocolului Silvic Bucegi-Piatra Craiului. Din pozitia de presedinte al CA al Asociatiei Padurea Bucegi-Piatra Craiului, detinuta pana in septembrie 2006, Gheorghe Lupu a atribuit anul trecut spre exploatare un volum de 6.649 metri cubi de masa lemnoasa firmei Lantomy Serv, fara a respecta HG 85/2002 privind licitatiile publice. Mai mult, in ianuarie 2006, din ordinul aceluiasi Lupu, Lantomy Serv este cea care isi adjudeca alti 8.000 mc de lemn.

K1 de Zarnesti

De parca ingineriile financiare nu erau de ajuns, primarul Gheorghe Lupu este acuzat si de vatamare corporala. Ba chiar el a fost si condamnat penal, dupa ce fostul viceprimar al localitatii, Gheorghe Ittu, l-a actionat in instanta pentru molestare, agresiunea soldandu-se cu mai multe zile de spitalizare. Instanta a decis ca primarul sa-i plateasca daune morale lui Ittu. Ceea ce nu s-a intamplat nici pana in ziua de azi. In tot acest context, primarul orasului Zarnesti, Gheorghe Lupu, respecta o singura lege, omerta. Pentru a ne lamuri in ceea ce priveste activitatea sa, pe adresa redactiei am primit de la edilul Lupu chiar si declaratia de avere, dar nu si contractul cu Yvor Prod, asa cum, de altfel, ii solicitasem.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă