21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialOrașul Giurgiu, inundat în urma unei ploi torenţiale

Orașul Giurgiu, inundat în urma unei ploi torenţiale

Mai multe zone din municipiul Giurgiu au fost inundate, vineri după-amiază, în urma unei ploi torenţiale, informează Mediafax.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, ploaia torenţială de vineri a provocat inundaţii în mai multe zone din municipiul Giurgiu, fiind nevoie de intervenţia militarilor ISU pentru evacuarea apei cu ajutorul motopompelor.

Astfel, două gospodării au fost inundate pe strada Pietrelor, inundaţii s-au produs în o altă gospodărie pe strada Intrarea Speranţei, iar apa provenită de la viituri a intrat în demisolul unei locuinţe pe strada Apusului.

Din cauza debitului mare de apă, sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă, iar apa s-a strâns pe carosabil. Pe strada Gării, nivelul apei de pe carosabil a ajuns la 30 de centimetri, fiind de asemenea nevoie de intervenţia pompierilor.

Potrivit reprezentanţilor Adnimistraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) şi ai Institutului Naţional de Hidrologie, codul galben de ploi, vijelii şi grindină va fi restrâns, sâmbătă dimineaţa, pentru zone din vestul ţării, dar menţinut până sâmbătă seara pentru cele din est, iar codul galben de inundaţii, valabil în prezent pentru 26 de judeţe, poate fi extins sâmbătă dimineaţă pentru afluenţi ai Oltului.

Potrivit ANM, zonele cu precipitaţii mai importante în următoarele ore sunt cele din Muntenia, Dobrogea, Moldova şi centrul Transilvaniei, urmând ca, sâmbătă dimineaţa, codul galben să fie restrâns pentru vestul ţării, dar menţinut până sâmbătă seara în est.

Cele mai citite

VIDEO. Tenis sau fotbal? Al Nassr, victorie clară împotriva Al Wehda. Cristiano Ronaldo bifează al 66-lea hat-trick din carieră

Cristiano Ronaldo continuă să impresioneze în campionatul Arabiei Saudite, demonstrând încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă