14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialOradenii au ignorat "lantul integrarii"

Oradenii au ignorat “lantul integrarii”

Zeci de mii de oradeni au sarbatorit in strada Revelionul integrarii. Punctele de atractie au fost spectacolul de lasere si lumini, precum si buletinele de cetatean european. In schimb, focurile de artificii nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor si mult mediatizatul lant uman nu a mai fost organizat.
Totul a inceput cu ridicarea steagului Uniunii Europene. Autoritatile locale au participat la ceremonia militara, care a dat putin peste cap programul facut initial de Primarie. Dupa ceremonial au inceput concertele pe scena amenajata in Piata Independentei. S-au urcat pe scena, pana in jurul orei 02.00 in noapte, trupele “Danger”, “Sylver” (Belgia), “Compact”, “Vivere”, Ricky Dandel (Germania), “Republic” (Ungaria) si “No Mercy” (SUA). Doar concertele au costat in jur de 100.000 de euro.
In tot acest timp, mii de cetateni se inghesuiau in holul Primariei, unde erau eliberate, pe loc, buletine de cetatean european. Potrivit lui Radu Crican, consilierul primarului Petru Filip, pana dupa miezul noptii au fost eliberate circa 1.500 de documente simbolice.
Un alt loc la mare cautare a fost standul la care municipalitatea oferea gratuit steagurile Romaniei si ale Uniunii Europene. De asemenea, inainte de miezul noptii laserele au desenat pe cerul orasului si pe cladirile din centru simboluri ce marcau aderarea.
Totodata, pe cladirea Teatrului de Stat din oras a fost proiectat steagul Uniunii Europene. Cu toate acestea, lantul uman, pe care Primaria a dorit sa-l realizeze, din centru pana in vama, nu a mai fost organizat. “Nu au fost doritori”, a explicat reprezentantul Primariei. Asta, in conditiile in care nici o oficialitate nu i-a anuntat pe cetateni ca sunt asteptati la lant.
De asemenea, desi initial au anuntat ca de Revelion va veni in Oradea primarul orasului unguresc Debrecen, duminica seara primarul Radu Filip a spus ca oficialul strain nu a mai dat curs invitatiei.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă