11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialOptimile, fara patru echipe din Liga 1

Optimile, fara patru echipe din Liga 1

Traditia continua sa se respecte in Cupa Romaniei. Dupa disputarea jocurilor din saisprezecimi, doua dintre echipele care evolueaza in esalonul secund au reusit sa elimine formatii din prima liga.
Performerele se numesc Apulum Alba Iulia si FC Caracal, care s-au calificat in optimi in dauna gruparilor FC Vaslui, respectiv Gloria Bistrita. Succesul ambelor divizionare secunde a venit in urma loviturilor de departajare. Bucuria calificarii a fost accentuata si de sumele de bani pe care jucatorii formatiilor care au trecut in faza urmatoare le vor primi din partea FRF. Conform noului regulament al Cupei Romaniei Timisoreana, toate echipele care ajung in optimile de finala vor fi rasplatite cu cate 2.500 de euro. Este drept ca pana acum echipele din esaloanele inferioare beneficiau si de faptul ca jucau meciurile din saisprezecimi pe teren propriu.
Rapid nu a avut nici un fel de emotii la debutul in Cupa Romaniei, invingand categoric pe CSM Rm. Valcea si demonstrand ca pentru giulesteni acest trofeu este foarte important. Cu aceasta ocazie, Zicu a rasplatit increderea pe care i-a acordat-o Lucescu Jr. punctand de doua ori in 15 minute.

Ploaie de goluri in prelungiri
Scorul zilei a fost stabilit de Otelul Galati, care s-a impus in fata celor de la Corvinul cu 5-1. “Otelarii” au avut insa nevoie de prelungiri pentru a reusi sa marcheze toate cele cinci goluri. Nu doar cei din Galati au trebuit sa joace 120 de minute pentru a-si procura biletele pentru optimi. UTA s-a vazut condusa din minutul 75 de CS Otopeni, dupa ce Danalache putea sa incheie conturile inca din prima repriza, insa a ratat cu nonsalanta din fata portii. Atacantul aradean s-a revansat insa in ultimul minut de joc, pentru ca sa aduca pe UTA in avantaj in minutul 110. Golul doi al ardelenilor a turnat plumb in ghetele celor de la Otopeni, oferind ocazia lui Sabin Ilie si Naban sa puncteze si ei.
Lupta fratricida dintre Poli Timisoara si “satelit” s-a incheiat, cum era de asteptat, cu victoria primei echipe, care s-a impus cu 3-1. Dupa un sfert de ora de joc, Plesan si Balace si-au linistit colegii, ducand scorul la 2-0. “Tineretul” lui Poli nu a dezarmat, iar internationalul de juniori Cristian Daminuta a marcat golul zilei cu un sut de la 30 de metri imparabil pentru Zimmermann.
Craiova continua seria victoriilor, ajungand dupa meciul cu Ceahlaul la patru victorii consecutive in meciurile oficiale. Oltenii au reusit sa se impuna cu 2-1, desi in minutul 15 s-au vazut condusi de golul lui Doicaru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă