13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialOprescu: Nu mai am bani de plătit penalităţi la ELCEN

Oprescu: Nu mai am bani de plătit penalităţi la ELCEN

Primăria Capitalei nu va mai plăti penalităţile la datoria istorică a RADET faţă de ELCEN (Electrocentrale Bucureşti – n.r.), a declarat, marţi seară, primarul general Sorin Oprescu, citat de Agerpres.

“Ei m-au socotit tot timpul la penalităţi. Eu am ajuns la suma de 450 de milioane lei şi mai am de plată 50 de milioane lei. În momentul când am terminat cu această datorie istorică am început să fac demersurile necesare să termin cu partea cu penalităţile, pentru că, altfel, ei mă socotesc la penalităţi, iar eu nu pot să asigur căldura şi compensarea la populaţie”, a precizat Oprescu.

El a spus că penalităţile pe care le are faţă de ELCEN se ridică la 800 de milioane de lei. “Niciodată nu o să mai fiu de acord să plătesc din banii bucureştenilor nişte datorii făcute la nivelul anului 1995, o hotărâre judecătorească aberantă, care mă socoteşte tot timpul la penalităţi. Niciodată nu o să mai plătesc vreun ban, afară de datorie, chiar dacă stau să mă judec cu ei”, a susţinut Oprescu.

Primarul general a anunţat că o să se adreseze Guvernului, iar apoi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a casa hotărârea în baza căreia ELCEN solicită penalităţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă