18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialOprescu: Cabinetele medicale din şcoli arată ca la 1821

Oprescu: Cabinetele medicale din şcoli arată ca la 1821

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că instituţia pe care o conduce încearcă să refacă reteaua cabinetelor medicale din şcoli, întrucât dotarea cabinetelor medicale din şcoli este, spune edilul, “la nivelul anilor 1821”, informează Hotnews.

“Încercăm să refacem o reţea care are o importanţă foarte mare pentru că poate face prevenţie pentru o serie întreagă de boli”, spune Oprescu.

Potrivit acestuia, reînfiinţarea cabinetelor medicale din şcoli are în vedere, pe de o parte, prevenirea unor epidemii şi depistarea lor în fază incipientă, iar pe de altă parte raţiunea că “în această perioadă sărăcia este pe primul plan, iar părinţii nu au bani sau sunt foarte ocupaţi”.

Cabinetele medicale din şcoli ar urma să fie dotate cu aparatură şi medicamente necesare unei prime intervenţii, urmând ca în unităţile de învăţământ să funcţioneze şi cabinete stomatologice.

Aparatura medicală ar urma să fie asigurată, cel mai probabil, prin încheierea unui parteneriat public-privat.

În Bucureşti funcţionează, în prezent, 410 cabinete de medicină generală în grădiniţe, şcoli şi licee, 147 de cabinete de stomatologie în şcoli şi licee, 20 de cabinete de medicină generală şi 21 de stomatologie în instituţii de învăţământ superior de stat. Aceste cabinete deservesc aproximativ 200.000 de copii din grădiniţe, şcoli şi licee şi alţi 150.000 de studenti.

 

Cele mai citite

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă