19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialOpoziţia s-a adunat la Minsk, cu sare şi nisip, pentru un "protest...

Opoziţia s-a adunat la Minsk, cu sare şi nisip, pentru un “protest pe patinoar”

Principala piaţă din capitala Belarusului a fost transformată de autorităţi în patinoar pentru a împiedica acţiuni de protest faţă de rezultatele alegerilor prezidenţiale, care indică o victorie la un scor categoric al preşedintelui în exerciţiu, considerat “ultimul dictator din Europa”, informează NewsIn.

Cu toate acestea, simpatizanţii opoziţiei din Belarus s-au adunat duminică seara la un miting neautorizat în Piaţa Octombrie din centrul capitalei pentru a protesta faţă de modul de desfăşurare a alegerilor prezidenţiale, relatează RIA Novosti.

Aproape 2.000 de oameni s-au adunat în piaţă. Liderii opoziţiei le-au cerut susţinătorilor să aducă sare şi nisip pentru a le arunca pe pationoar. Organizatorii se aşteaptă la 150.000 de participanţi.

Primele exit-polluri arată că Lukaşenko are asigurat al patrulea mandat, cu 76,42% din voturi, în timp ce patru dintre ceilalţi nouă contracandidaţi abia au reuşit să obţină câte 3% din sufragii fiecare.

Opoziţia susţine că are deja dovezi ale fraudării votului şi şi-a chemat susţinătorii în Piaţa Octombrie după închiderea urnelor pentru a cere organizarea de noi alegeri, la care lui Lukaşenko să nu mai aibă dreptul să candideze.

Cele mai citite

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă