10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialOperatiunea "Amurg"

Operatiunea “Amurg”

Politistii bucuresteni au reusit sa anihileze, la sfarsitul saptamanii trecute, o importanta retea de traficanti de heroina, care actiona pe raza Capitalei. Potrivit surselor din IGPR, cei cinci membri ai gruparii aprovizionau, de aproximativ doi ani, piata drogurilor din Capitala cu cantitati mari de heroina. Operatiunea “Amurg”, cum a fost denumita actiunea de prindere a traficantilor, a demarat, la inceputul acestui an, sub coordonarea Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si DIICOT. Dupa ce au strans mai multe probe, politistii i-au retinut, in 18 august a.c., pe trei dintre membrii retelei. Este vorba de S.A., de 27 ani, S.S., de 28 ani si V.I., de 25 ani, toti din Bucuresti, membri ai lumii interlope, considerati capii retelei. Au fost perchezitionate sase locuinte ale suspectilor, fiind descoperite aproximativ 400 de grame de heroina, in valoare de 20.000 euro, instrumente de portionat droguri, doua pistoale cu gaz, marcile “Walter”, calibrul 8 mm si “Browning”, calibrul 9 mm si 12 cartuse, detinute ilegal, 350 de grame de bijuterii din aur, 16 ceasuri de mana elvetiene, camere video digitale si aparate foto digitale, 9.000 lei noi si 250 de euro, zece telefoane mobile si 25 de cartele telefonice, suspectate de a fi fost folosite la comunicarea intre traficanti. Anchetatorii au stabilit ca, in ultimii ani, traficantii au procurat mari cantitati de heroina din afara tarii, pe care le-au vandut altor dealeri. La randul lor, acestia le-au distribuit unor vanzatori stradali sau chiar direct consumatorilor din diferite cartiere ale Capitalei.
Reteaua a fost destructurata complet saptamana trecuta, cand au fost retinuti ultimii doi membri ai retelei, D.P. de 22 ani si F.S. de 29 ani, ambii din Bucuresti. Toti cei cinci traficanti se afla acum in arest, fiind acuzati de trafic de droguri de mare risc, constituirea unui grup infractional organizat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si detinere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă