23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialONU cere o anchetă internaţională în cazul avionului doborât în estul Ucrainei

ONU cere o anchetă internaţională în cazul avionului doborât în estul Ucrainei

Organizația Națiunilor Unite (ONU), a cerut prin vocea secretarului general Ban Ki-moon, efectuarea unei anchete internaționale în cazul avionului doborât joi în estul Ucrainei.

Ban Ki-moon a exprimat, în timpul unei declarații făcute la sediul ONU din New York, "sincere condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor, precum şi poporului din Malaysia", relatează Mediafax.

"Este clar că este necesară o anchetă internaţională completă şi transparentă", a afirmat Ban Ki-moon.

Acesta a declarat că este în contact cu Organizaţia internaţională a aviaţiei civile pentru a urmări evoluţia situaţiei în acest caz.

Consiliul de Securitate al ONU va organiza o reuniune de urgenţă, vineri, la New York, începând cu ora 10.00 (17.00 ora României) în legătură cu avionul de linie malaysian care s-a prăbuşit în estul Ucrainei, a anunţat joi preşedinţia Consiliului, deţinută de Rwanda.

Reuniunea, care va fi publică, a fost cerută de Marea Britanie, au anunţat anterior diplomaţii Consiliului, mai scrie sursa citată.

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines, care a plecat din Amsterdam către Kuala Lumpur s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi. Acesta a fost doborât de o rachetă sol-aer, dar originea acesteia rămâne în continuare nesigură, au anunţat oficiali americani.

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă