18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialOmul de afaceri Ciprian Oprea, director general al MCA Grup, înscris în...

Omul de afaceri Ciprian Oprea, director general al MCA Grup, înscris în competiţia „Antreprenorul anului 2014”

Omul de afaceri Ciprian Oprea, director general al producătorului de uşi de garaj MCA Grup, cu o prezenţă de 16 ani în piaţă, a intrat în competiţia naţională „Antreprenorul Anului 2014”, adusă în România, în premieră în acest an, de Ernst & Young.

Concursul face parte din programul derulat de Ernst & Young la nivel mondial, care îşi propune să-i premieze pe cei mai inovatori şi de succes antreprenori din lume. Omul de afaceri care va fi desemnat, în urma jurizării, învingător al competiţiei naţionale, pe 12 noiembrie 2014, va reprezenta România la ediţia internaţională din iunie 2015, la Monte Carlo. 

La eveniment vor participa antreprenorii selectaţi din fiecare din cele 50 de ţări înscrise în program. Candidaţii finali ai fiecărei ţări vor fi evaluaţi de un juriu internaţional, format din deţinători ai titlului EOY (Entrepreneur of the Year / Antreprenorul Anului) din anii anteriori şi lideri de business din întreaga lume, în cadrul unor interviuri şi pe baza unor studii de caz.

În analiza candidaturilor, juriul va ţine de cont de criterii precum spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, inovarea, impactul global şi, nu în ultimul rând, integritatea şi puterea personală de influenţare. Ediţia din acest an a World Entrepreneur Of The Year i-a acordat marele premiu internaţional antreprenorului Uday Kotak, fondatorul şi directorul general al băncii indiene Kotak Mahindra.

Recent înscris în competiţia ce se va încheia anul viitor, omul de afaceri Ciprian Oprea este director general, acţionar şi fondator al MCA Grup, o afacere de familie, pornită în urmă cu 16 ani într-un apartament la bloc şi dusă sub îndrumarea sa la nivelul de a fi recunoscută drept cea mai mare fabrică de uşi secţionale din ţară şi din Sud-Estul Europei. „Pentru mine, uşile de garaj reprezintă o pasiune, iar să văd oamenii bucuroşi de produsele alese şi de serviciile oferite de compania noastră este răsplata cea mai mare. De aceea, derulăm programe de dezvoltare continuă, atât pe partea de produs şi servicii asociate, cât şi pentru personalul companiei, prin traininguri şi cursuri periodice de management, de vânzări sau de pregătire tehnică. Obiectivul nostru este să ne poziţionăm în câţiva ani în topul producătorilor europeni din domeniul soluţiilor de închidere”, a declarat Ciprian Oprea, CEO al MCA Grup.

MCA Grup a încheiat anul 2013 cu afaceri de 8 milioane de euro, din care exporturile au contribuit cu 25%. Alături de Ciprian Oprea, acţionari mai sunt soţia sa, Raluca Oprea, şi Valentin Cuca, ambii implicaţi activ în afacere, în funcţii de conducere.

În palmaresul companiei se remarcă medalia de aur pentru inovaţia Power Door, uşa de garaj care produce energie pentru întreaga casă, obţinută la International Technical Fair Plovdiv Bulgaria, în 2012. De asemenea, în 2014 grupul de firme MCA a fost distins cu Trofeul EuroFereastra pentru Excelenţă în domeniul Soluţiilor de Umbrire.   

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...
Ultima oră
Pe aceeași temă