23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialOltchim, debut cu înfrângere în grupa 2 a Ligii Campionilor

Oltchim, debut cu înfrângere în grupa 2 a Ligii Campionilor

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost învinse, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 23-22 (10-9), de formaţia ungară FTC Budapesta, în primul meci din grupele principale ale Ligii Campionilor, transmite Mediafax.

În faţa unei săli arhipline cu fani zgomotoşi şi inventivi la nivelul coregrafiei, Oltchim a marcat primul gol al partidei, în minutul 2. FTC a egalat rapid, iar Tomori a adus avantajul pentru unguroaice, 1-2 (min. 4). Bulatovici a marcat pentru a doua oară de la 7 metri, readucând Oltchimul în faţă, 3-2 (min. 7), dar tot ea a ratat următoarele două atacuri. În poartă, Paula Ungureanu a făcut show, având cinci intervenţii în primele 10 minute, dar greşelile din ofensivă au costat campioana României, care s-a văzut condusă pentru a doua oară, 4-5 (min. 14). Antrenorul Vestergaard a cerut time-out în minutul 15, jocul nu mergea cum trebuie. A urmat 4-6 (min. 18) şi 5-8 (min. 22), Oltchim negăsind soluţii. Fanii au continuat cu încurajările, dar au strecurat şi huiduieli la adresa adversarei. 
Pineau a ratat de la 7 metri, min. 25, producând rumoare în sală, iar unguroaicele au profitat, 6-9. Formaţia vâlceană a marcat apoi de două ori, 8-9 (min. 28), Stanca a adus egalarea, 9-9, dar Cifra a mai înscris o dată pentru FTC, care a ieşit în avantaj la pauză, 9-10.

Adversara a început la fel de bine şi repriza secundă, Pena marcând pentru 9-11 (min. 33), în timp ce Oltchim a suferit la viteza de joc şi finalizare. Pena a mai înscris o dată cu dezinvoltură, 9-12 (min. 36), având deja 7 goluri la activ. În minutul 40, FTC domina meciul, 10-14, iar gazdele se luptau încă să-şi găsească ritmul. Time-out-ul a venit firesc la Oltchim, pe fondul acestui joc dezorganizat, în care linia de la 9 metri nu s-a aflat la valoarea obişnuită, iar gândurile au zburat şi la absenţa Cristinei Neagu, accidentată grav. Echipa ungară, cu Pena şi Tomori în prim-plan, a “zburdat” pe teren, 12-19 (min. 47), parcă nevenindu-i să creadă ce şansă are în faţa Oltchimului, care nu se regăsea. Au urmat două goluri consecutive pentru campioana României, 14-19 (min. 51), Bulatovici a ratat apoi de la 7 metri, un alt atac a fost ratat de Barbosa, care a comis paşi, iar Managarova a fost cea care a întrerupt seria neagră, 15-19. FTC a cerut time-out, iar următoarele minute au adus la rampă ambiţia jucătoarelor vâlcene, 21-22 (min. 59), într-un final de infarct. Jovanovici a fost eliminată, Pena a marcat de la 7 metri, 21-23, iar Vestergaard a cerut şi el time-out. Cu 20 de secunde rămase din meci, Meiroşu a scos 7 metri, Barbosa a transformat, 22-23, dar timpul a trecut în favoarea FTC, care a produs surpriza, administrând Oltchimului prima înfrângere a sezonului.

Marcatoare:

Oltchim – Barbosa 7 goluri, Bulatovici 5, Jovanovici 4, Meiroşu 3, Managarova 2, Stanca 1

FTC – Pena 10 goluri, Tomori 6, Cifra 3, Verten 2, Kovacsicz 1, Szucsanszki 1.

În primul meci al zilei din grupa a 2-a, Zvezda Zvenigorod-Krim Ljubljana, scor 24-29, astfel că în clasament, după prima etapă, Krim conduce, cu 2 puncte, urmată de FTC 2, Oltchim şi Zvezda, 0 puncte.

În grupa 1, Larvik HK a trecut de Randers, cu 25-19, iar Gyor ETO a învins la scor deţinătoarea trofeului, Buducnost Podgorica, cu 27-17.

Campioana României va avea în continuare următorul program: Krim Ljubljana-Oltchim (10 februarie), Oltchim-Zvezda (16 februarie), Zvezda-Oltchim (2 martie), FTC-Oltchim (9 martie), Oltchim-Krim (17 martie).

Primele două clasate în fiecare grupă vor obţine calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

În sezonul trecut, Oltchim a fost eliminată în semifinale, de Gyor ETO, formaţia care a pierdut ulterior trofeul, în faţa celor de la Buducnost.

Obiectivul echipei Oltchim în actuala stagiune este câştigarea Ligii Campionilor.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă