22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialOlimpic roman incarcerat in Italia

Olimpic roman incarcerat in Italia

Un medaliat cu aur la Olimpiada de Matematica si student la doua facultati este inchis de jumatate de an intr-o inchisoare din Italia. Consulatul roman din Milano (foto) negociaza eliberarea sa.

Un tanar roman, olimpic la matematica, este incarcerat in Penitenciarul Bassone din localitatea Corno Italia pentru o frauda informatica in contul Postei italiene. In conditiile in care prejudiciul de 5.000 euro stabilit in sarcina sa a fost recuperat, fiind platit de tatal sau, autoritatile consulare romane din Milano incearca eliberarea tanarului in varsta de 20 de ani. Autoritatile italiene au emis un mandat european de arestare pe numele lui Bogdan Gabriel Ionescu, fiind retinut de politisti la Craiova si transferat pe 28 decembrie 2007 in Italia. "Predarea catre autoritatile italiene a fost facuta cu consimtamantul lui, ulterior fiind condamnat la o pedeapsa definitiva de 3 ani si o luna cu executare", ne-a declarat consulul roman din Milano, Dinu Tiberius Mugurel. Cotidianul italian Il Giornale sustine ca romanii si-au dat seama abia dupa extradare de valoarea lui Bogdan si incearca sa-l repatrieze. "Nu vreau sa spun acum ce demersuri am facut pentru eliberarea sa. Incercam pe caile noastre pasnice, dar nu le putem facem publice deoarece ne-ar strica strategia.

Sansele de reusita sunt destul de mari", sustine Dinu.
In momentul arestarii Bogdan Ionescu era inscris la doua facultati, una in cadrul Politehnicii din Bucuresti, cealalta – Facultatea de Matematica-Informatica din Craiova. In 2007, Bogdan Ionescu a obtinut medalia de aur la Olimpiada balcanica de Matematica si Informatica de la Chisinau. "Este un baiat extrem de linistit si la locul lui. L-am vizitat la inchisoare si m-a impresionat. Nici macar nu a cerut el vizita, ci tatal sau. Am primit in urma cu o luna un mail de la parintele lui in care mi-a povestit de acest caz. E bine ca am inceput demersurile pentru eliberarea sa", a conchis, optimist, consulul Dinu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă