34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialOfiteri cu functii importante, clientii lumii interlope

Ofiteri cu functii importante, clientii lumii interlope

Seful Politiei Criminale din cadrul IPJ Neamt, cel al Serviciului de Investigare a Fradelor Economico-Financiare, precum si un ofiter de Politie Criminala au fost sanctionati dupa ce o echipa de ancheta a IGPR a investigat presupusele legaturi ale politistilor nemteni cu lumea interlopa.

Prezent la instalarea in functie a unui nou sef al IPJ Neamt, adjunctul IGPR, chestorul principal Stefan Iancu, a precizat ca un alt motiv al vizitei la Piatra Neamt l-a constituit prezentarea masurilor care au fost luate in urma anchetei facute la IPJ Neamt de o comisie de ancheta. El a precizat ca nu s-au descoperit dovezi ale implicarii politistilor in actiuni infractionale, dar ca unii ofiteri si-au „rezolvat cateva probleme personale cu ajutorul unor membri ai lumii interlope”, dand ca exemplu „cumpararea unor masini”.
Totodata, au fost constatate „carente” in activitatea profesionala a unor politisti si disfunctionalitati in colaborarea cu celelalte structuri care furnizeaza informatii despre activitatea infractorilor. Chestorul Iancu a afirmat ca, in urma acestor constatari, s-a dispus cercetarea in Consiliul de disciplina a comisarului Florin Amihaiesei, seful Politiei Criminale, precum si atentionarea comisarului Ioan Panzariu seful al Serviciului Fraude, si a comisarului Costel Asimionesei, ofiter de Politie Criminala. Adjunctul IGPR a precizat ca ancheta nu este inca finalizata, rezultatele urmand sa fie prezentate in cel mai scurt timp.

Tentativa de asasinat, masini si case incendiate

Ancheta IGPR la IPJ Neamt a inceput dupa ce, in noaptea de 8 spre 9 mai, persoane necunoscute au incendiat un autoturism Mercedes Benz E270, fabricat in 2003, apartinandu-i lui Bogdan, unul dintre cei doi frati Mararu (traficanti de masini condamnati deja la inchisoare de o prima instanta), ale caror nume au fost strans legate de evenimentele care au avut loc la Piatra Neamt in ultimele luni. O cladire apartinandu-i lui Gheorghe, cel mai mare dintre fratii Mararu, a fost incendiata in ziua de Pasti, pagubele fiind estimate la trei miliarde de lei. Pompierii au descoperit la ultimul etaj al cladirii un bidon de treizeci de litri care avea ceva benzina in el si o butelie de aragaz, care insa nu explodase. Constructia, cu trei etaje si mansarda, aflata in zona de lux a orasului, pe strada Petru Movila, nu era inca finalizata si urma sa devina hotel. In decembrie 2004, a fost incendiat Cazinoul OK, care este al lui Bogdan Mararu. La sfarsitul anului trecut, un autoturism de lux, Audi A8, ce apartinea lui Gheorghe Catalin Mararu, a fost incendiat chiar in fata locuintei acestuia, de pe Bulevardul Traian, atentatul fiind filmat de camerele de supraveghere ale proprietarului. La inceputul lunii februarie din acest an, o alta limuzina a lui Mararu, un Porsche Cayenne, a fost incendiata intentionat in fata Hotelului Central din Piatra Neamt.
In nici unul dintre aceste cazuri autorii nu au fost identificati. Nu a fost prins nici autorul tentativei de asasinat prin impuscare comise, la Piatra Neamt, in luna februarie, asupra lui Puiu Mironescu. Primii suspecti banuiti ca au comandat omorul au fost fratii Mararu. Gheorghe Mararu a declarat, la scurta vreme dupa incendierea masinii fratelui sau, ca el le-a spus politistilor cine este autorul seriei de incendieri, dar ca acestia il protejeaza pe acest personaj misterios. Fostul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, Nistor Carbunariu, a afirmat ca unii dintre politisti ar avea legatura cu lumea interlopa, de la care ar fi primit masini, fara insa sa dea mai multe detalii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă