22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialOfiter de la Imigrari arestat, in Mehedinti, pentru inselaciune

Ofiter de la Imigrari arestat, in Mehedinti, pentru inselaciune

 

 

 

 

Fals in acte materiale si uz de fals si inselaciune sunt motivele pentru care un ofiţer din structura Inspectoratului General pentru Imigrări a fost azi arestat preventive, pentru 29 de zile, în baza unui mandat emis de o instanţă a Judecătoriei oraşului Strehaia, anunta Agerpres.

 


Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, Ştefania Chelu, autorităţile de cercetare penală au descoperit că timp de doi ani Cornel Cristian Avramescu a promis mai multor persoane că le va angaja în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor în funcţia de ofiţeri şi le-a eliberat adeverinţe şi legitimaţii fictive cu antetul IGPR şi al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. 

În context, sursa citată a mai arătat că s-a constatat că acesta a mai emis şi adeverinţe cu conţinut fictiv din partea ANAF, în baza cărora mai mulţi cetăţeni au contractat credite bancare în valoare de 50.000 de lei. 

De asemenea, alte trei persoane din localitatea Strehaia au fost înşelate de cel în cauză, unui bărbat acesta i-a pretins 4.000 de euro pentru a-l angaja în cadrul DGIPI Mehedinţi, altuia tot contra-cost i-a personalizat o adeverinţă falsă în numele ANAF pentru a obţine un credit bancar, iar ultimului tot o adeverinţă cu însemnele ANAF prin care certifica că nu figurează cu debite la bugetul de stat. 

În cazul său, cercetările au fost demarate la solicitarea Serviciului Judeţean Anticorupţie Mehedinţi de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti care l-a trimis spre soluţionare la Curtea de Apel Craiova, ancheta efectuându-se de Parchetul de pe lângă Judecătoria oraşului Strehaia. 

Comisarul-şef Cornel Cristian Avramescu a fost angajat în structurile DGIPI până în noiembrie 2012, după care a trecut la Inspectoratul General pentru Imigrări. Conform datelor furnizate de magistraţii de la Judecătoria oraşului Strehaia, la instrumentarea cazului au colaborat DGA Mehedinţi, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi şi SRI.

 

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă