13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialDezvăluire: China a spart e-mailurile oficialilor de top din securitatea SUA din...

Dezvăluire: China a spart e-mailurile oficialilor de top din securitatea SUA din 2010

Hackeri chinezi ar fi accesat email-urile private ale demnitarilor de top din securitatea națională a SUA încă din aprilie 2010, informează NBC care citează un document secret al serviciilor de securitate americane.

Citește și: CIA și armata SUA, atacate de HACKERI care ar avea legături cu China

Astfel, raportul Agenției Naționale de Securitate a SUA (NSA) din 2014 arată că atacurile cibernetice asupra email-urilor au fost detectate în aprilie 2010 și nu încă nu s-au oprit. 

Un oficial care a dorit să rămână anonim declara atunci că toți angajații de top din securitatea națională pot fi țintele hackerilor. 

Google a precizat că a avut loc o intruziune asupra unor adrese de Gmail private ale mai multor oficiali americani, în 2011, și NSA a subliniat că și adresele de email de pe alte platforme sunt vulnerabile atacurilor. 

Citește și: Sistemul informatic al Casei Albe, atacat de hackeri ruşi

Perioada în care au avut loc breșele coincide cu perioada în care Hillary Clinton se folosea de o adresă de email privată în calitate de secretar de stat al SUA. Numeroase mail-uri trimise de Clinton au fost date publicității. 

Totuși, oficialii ale căror adrese de mail au fost sparte nu au fost indentificați. 

Citește și: E-mailul privat al lui Hillary Clinton, luat la puricat de FBI

Email-urile oficialilor din Guvernul SUA nu au fost atacate de hackeri, întrucât sistemele care le protejează sunt mai puternice, potrivit NBC. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă