9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialOferte de criză în satul de vacanţă din Constanţa

Oferte de criză în satul de vacanţă din Constanţa

Comercianţii încearcă să atragă vizitatorii cu meniuri ieftine, suveniruri, articole de plajă sau un parc de distracţii.

 

Aglomerat, cu accente vădite de kitsch, destul de ac-cesibil, satul de vacanţă din Con-stanţa rămâne una dintre principalele atracţii ale oraşului. Patronii de terase din satul de vacanţă de la intrarea în sta-ţi–unea Mamaia îmbie trecătorii cu mâncare diversificată.

În ultimii ani, se poartă şi la Con-stanţa promovarea în gura mare a ofertelor, în faţa teraselor. Un meniu complet costă, în general, în această vară, 11,99 lei, şi include ciorbă, felul principal şi o garnitură răcoroasă. „Anul tre-cut am fost mulţumiţi. Sperăm ca şi anul acesta să avem vânzări pe măsura pregătirilor noastre. Important este să ştie oamenii că se mănâncă bine la noi şi să vină în număr cât mai mare”, ne-a spus un angajat al unei te-ra-se. În unele locuri, se poate mân–ca la orice oră din zi şi din noapte. 

Pentru iubitorii de fast-food, sunt şi oferte de criză. De exemplu, la o shaorma mică (8 lei) sau mare (10 lei) cumpărăto-rul primeşte gratuit o băutură răcoritoare. De departe, cei mai căutaţi rămân tradiţionalii mici, la 1 leu bucata, asezonaţi cu muştar. Se mai vând bine vata de zahăr (3 lei), clătitele, la 5 lei şi preparatele din peşte. O porţie de hamsie costă între 2 şi 4 lei.

O vizită în satul de vacanţă poa-te însemna şi un prilej de a ale-ge un suvenir pentru cei de aca-să. În acest caz, marfa este diver-sificată şi vorbim de tot felul de obiecte cu specific marin sau po-doa-be lucrate manual.

Scoicile pentru decor se pot cumpăra începând de la 3 lei. 30 de lei costă un aranjament de acest tip, însă cu mai multe scoici, aşezate într-un coşuleţ. O pereche de cercei sunt 8 lei, ochelarii de soare 5 lei, dar şi 15 lei pentru adulţi, iar pălăriile costă între 12 şi 20 lei.

Târgoveţii aşteaptă ca temperaturile să crească simţitor pentru a-şi vinde rogojinile pentru plajă, colacii şi papucii.

Cine doreşte să se cazeze în satul de vacanţă o poate face cu 30 de lei de persoană. 

Casa fantomelor

Amatorii de distracţie au la dispoziţie celebrele maşinuţe, o cursă de 3 minute costând 7 lei, un raid prin Casa fantomelor costă 5 lei şi tot atât costă jocul simulator pentru o cursă de cai sau caruselul.

Pentru cei care nu au rău de înălţime şi pentru cei care vor să-şi etaleze forţa există divertisment de măsură.

O lovitură de box costă 1 sau 2 lei, iar curajoşii au ocazia de a se avânta în… aer.

Cele mai citite

Cum va schimba metaversul mediile sociale pentru români

Progresul tehnologic care a luat amploare cu o rapiditate impresionantă în ultimii ani a condus către apariția de noi instrumente menite să ne ajute...

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...

Manichiura semipermanentă – ce trebuie să știi despre aceasta?

Manichiura cu ojă semipermanentă este extrem de populară și a câștigat recunoașterea multor femei din întreaga lume. Procedura presupune aplicarea unui lac special pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă