21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialObama: Într-o săptămână se va ști numele candidatului democrat pentru Casa Albă

Obama: Într-o săptămână se va ști numele candidatului democrat pentru Casa Albă

Preşedintele Barack Obama a declarat miercuri că se aşteaptă ca numele câştigătorului cursei pentru învestitura democrată la alegerile prezidenţiale din SUA să fie clar săptămâna viitoare, informează joi Reuters, citată de Agerpres.

Hillary Clinton şi Bernie Sanders se vor înfrunta, până atunci, în alegerile primare din statele California şi New Jersey.

‘Cred că a existat o dezbatere sănătoasă în Partidul Democrat şi aproape s-a terminat’, a declarat Obama în cadrul unei vizite în oraşul Elkhart.

Oamenii ‘vor avea probabil o idee destul de bună săptămâna viitoare’ cine va fi candidatul democrat, a spus Obama. 

Hillary Clinton, fost secretar de stat al SUA, este principala favorită în cursa democrată. Bernie Sanders, senator american din Vermont, este mult în urmă în ceea ce priveşte numărul de candidaţi necesari pentru a obţine nominalizarea. 

Statele California şi New Jersey, care au ambele numere mari de delegaţi, organizează alegeri primare marţea viitoare. 

Barack Obama nu a sprijinit niciun candidat în cursa democrată, deşi a lăsat să transpară în mod clar afecţiunea şi admiraţia pentru Hillary Clinton, care i-a fost contracandidată în cursa pentru învestitura democrată din 2008. Obama a numit-o pe Clinton secretar de stat după ce câştigat alegerile în acel an

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă