14.3 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăSpecialOameni ai străzii, folosiţi pentru infracţiuni de Shelter Security

Oameni ai străzii, folosiţi pentru infracţiuni de Shelter Security

 

Unii dintre cei opt suspecţi din dosarul de evaziune fiscală ce vizează compania Shelter Security sunt oameni ai străzii, care au primit comision de la interpuşi, pentru a-şi da datele de identitate la înfiinţarea de firme „fantomă“, susţin surse citate de Mediafax. Prejudiciul în acest dosar ar fi de peste 10 milioane de euro.

Surse avizate din rândul anchetatorilor spun că oamenii străzii racolaţi pentru a înfiinţa firme „fantomă” primeau banii numai după ce pe numele lor erau înfiinţate companiile cu care Shelter Security încheia ulterior contracte de subantrepriză, în vederea oferirii de servici de securitate.

Aceleaşi surse mai spun că firmele „fantomă” nu aveau angajaţi şi nici sediu social şi categoric, astfel că, în mod cert, nu puteau îndeplini cerinţele contractelor încheiate cu Shelter Security.

În acest dosar, poliţiştii şi procurorii au făcut, luni, zece percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la sediile unor firme de pază printre care şi Shelter Security, precum şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală, prejudiciul în acest caz fiind de aproximativ 10 milioane de euro, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziţii fictive de servicii.

Firma Shelter Security aparține omului de afaceri Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar. Anchetatorii au făcut percheziţii şi la locuințele unor prieteni și angajați ai lui Ionescu.

„În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii prestatoare de servicii de securitate și pază ar fi creat un circuit infracțional format din zece societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro”, a precizat Poliţia Română.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax că Alin Ionescu și-ar fi convins mai mulți angajați și prieteni să înființeze firme, după care între Shelter Security și aceste societăți, care în realitate ar fi fost controlate tot de Ionescu, ar fi avut loc mai multe tranzacții fictive de prestări servicii.

Conform aceloraşi surse, Shelter Security ar fi implicat, în circuitul evazionist, opt firme „fantomă”, care nu aveau angajaţi pentru servicii de pază şi protecţie şi nici autorizaţie de la poliţie să ofere astfel de servicii, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti vor audia 12 persoane, printre care şi Alin Ionescu, au precizat sursele citate.

Cele mai citite

Haos la CNN în momentul demiterii unuia din CEO, Chris Licht

După plecarea în februarie 2022 a fostului şef, Jeff Zucker, şi schimbarea proprietarului, Warner Bros-Discovery, mutare menită să mute reţeaua progresivă mai mult spre...

Haos la CNN în momentul demiterii unuia din CEO, Chris Licht

După plecarea în februarie 2022 a fostului şef, Jeff Zucker, şi schimbarea proprietarului, Warner Bros-Discovery, mutare menită să mute reţeaua progresivă mai mult spre...

Guvernul va aproba un memorandum ce va îmbunătăți statutul personalului didactic

Guvernul va aproba, în şedinţa de joi, un memorandum având ca temă adoptarea unor principii generale pentru a îmbunătăţi statutul personalului didactic, didactic auxiliar...
Ultima oră
Pe aceeași temă