12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialO viaţă pe scenă

O viaţă pe scenă

Actorul dobrogean Vasile Gherghilescu, în prezent director al Teatrului pentru Copii şi Tineret din Constanţa, a împlinit ieri 25 de ani de carieră.

Lică Gherghilescu a absolvit Actoria la clasa profesorului Dem Rădulescu. A jucat în foarte multe reprezentaţii şi a obţinut premii importante în cariera sa. Student fiind, a fost invitat să joace la Teatrul de Păpuşi Constanţa. A fost Petre Munck din „Inima rece”, în regia lui Cristian Pepino. Acest rol i-a adus şi primul premiu. După absolvirea facultăţii, a debutat pe 23 februarie 1986 în piesa „Aceşti îngeri trişti”, de D.R. Popescu. Lică Gherghilescu s-a remarcat şi ca producător al mai multor spectacole.

De asemenea, a regizat „Nu minţim poporul cu televizorul”, „Magia Circului”, „Inimă rece”, „Piatra din casă”, „Rămăşagul”. Dintre premiile speciale cu care a fost distins Lică Gherghilescu amintim Premiul pentru cea mai bună reprezentaţie străină, pentru spectacolul „Turandot” în regia lui McRanin – obţinut la Festivalul de Teatru pentru copii din localitatea Targoviste (Bulgaria), 4-10 mai 2007, Premiul pentru folosirea originală a tehnicii digitale în arta animaţiei, pentru spectacolul „Motanul încălţat”, regia Cristian Pepino, scenografia: Cristina Pepino – obţinut la festivalul „Bucurii pentru copii – Spectacole de colecţie”, Ediţia a III-a, 3-9 decembrie 2007, Teatrul Ţăndărică Bucureşti.

„Lică Gherghilescu este un actor special, al cărui talent merită în continuare multe şi frumoase roluri”, a precizat secretarul literar al Teatrului de Stat din Constanţa, Anaid Tavitian.

 

Cele mai citite

Guvernul amână taxa pe lux până pe 30 aprilie

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor susținut de PNL, a anunțat, la finalul ședinței de Guvern de marți, că termenul pentru impozitul de 0,5% pentru clădirile...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...
Ultima oră
Pe aceeași temă