10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialO treime dintre francezi se declară împotriva euro

O treime dintre francezi se declară împotriva euro

Peste o treime dintre francezi doresc ca ţara lor să renunţe la euro în favoarea francului, dar această opţiune este în uşor recul în raport cu primăvara trecută, în momentul cel mai greu al crizei datoriei, potrivit unui sondaj de opinie Ifop ce urmează să apară vineri în ‘Lettre de l’Opinion’, potrivit Agerpres.

 

Potrivit acestui studiu realizat între 10 şi 12 noiembrie, 35% dintre subiecţi doresc ca ‘Franţa să abandoneze euro şi să revină la franc’. Proporţia acestora era de 38% în mai, semnalează joi Le Figaro.

Majoritatea muncitorilor (52%) doresc ieşirea din zona euro, iar numai 15% dintre subiecţii cu profesii liberale şi dintre cadrele superioare sunt favorabile acestei idei.

Pe eşichierul politic, această ipoteză se bucură de aprecierea extremei stângi (60% dintre simpatizanţii formaţiunilor Lupta Muncitoare şi Noul Partid Anticapitalist) şi a Frontului Naţional (71%), dar are partizani şi în rândurile electoratului Partidului Socialist (37%) şi al UMP (27%).

Acest sondaj de opinie a fost realizat prin telefon pe un eşantion de 956 de persoane, reprezentativ pentru populaţia franceză în vârstă de cel puţin 18 ani.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă