13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialO tânără din Republica Moldova ar fi fost luată ostatică în Siria

O tânără din Republica Moldova ar fi fost luată ostatică în Siria

O tânără din Republica Moldova, Corina Colţa, în vârstă de 32 de ani, ar fi fost luată ostatică în Siria, împreună cu o tânără din Belarus, potrivit unei înregistrări video postate pe YouTube şi preluate de Radio Svaboda, relatează Mediafax.

Înregistrarea video a fost postată pe YouTube pe data de 9 august, conform PROTV Chişinău. Potrivit postului Radio Svaboda, care a difuzat ştirea, o tânără din Belarus, Svetlana Markianovici, ar fi fost răpită de către rebeli sirieni, împreună cu o tânără din Republica Moldova, Corina Colţa.

În înregistrarea video, cele două femei apar alături de patru rebeli înarmaţi şi cu feţele acoperite. Citind de pe foaie, ele spun că au fost trimise în Siria de către un lider al mişcării Hezbollah, cu legitimaţii false de jurnaliste. Misiunea lor era de a colecta informaţii despre armata siriană.

Potrivit reţelei de socializare Odnoklassniki, tânăra moldoveancă are 32 de ani şi este originară din Tiraspol.

Jurnalişti de la Radio Svaboda au reuşit să-l contacteze pe Leonid Bîdco, fratele Corinei Colţa, care a confirmat faptul că tânăra a plecat din Republica Moldova pe 25 iulie pentru a-şi găsi un loc de muncă în străinătate. În plus, el a declarat că sora sa l-a sunat şi l-a anunţat că a fost răpită, însă nu s-a adresat organelor de drept.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) de la Chişinău a anunţat într-un scurt comunicat că “s-a autosesizat pe marginea acestui caz şi la acest moment se întreprind acţiunile necesare de verificare a informaţiei respective şi de confirmare a identităţii persoanei capturate”.

Dacă informaţia va fi confirmată, MAEIE, prin intermediul ambasadei Republicii Moldova din Turcia, va interveni pe lângă autorităţile de la Damasc pentru a asigura securitatea şi eliberarea neîntârziată a ostaticei, potrivit comunicatului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă