14.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialO soluţie pentru zonele de trecere

O soluţie pentru zonele de trecere

Cea mai bună metodă prin care putem să creştem funcţionalitatea în apartamentele de bloc este unificarea spaţiilor.

Una din problemele pe care le ridică această soluţie este modalitatea în care vor fi delimitate funcţiunile specifice spaţiilor unificate.

În majoritatea cazurilor, încăperile care pot fi unificate sunt livingul, holurile şi bucătăria. Fiecare dintre ele îndeplineşte funcţii la care nu se poate renunţa. În aceste condiţii, proprietarii doresc o delimitare vizuală a suprafeţelor, în aşa fel încât specificitatea fiecăreia să fie circumscrisă în ansamblul locuinţei.

Una din soluţiile la care se recurge des este barul. În cazul nostru, ea a fost aplicată într-un apartament cu două camere semidecomandate. Situaţia de la care s-a plecat a fost eliminarea peretelui dintre bucătărie şi living. Astfel, bucătăria, mică de numai 6 mp, a scăpat de aspectul înghesuit, iar proprietarii de disconfortul produs de acesta. Pentru a nu lăsa totuşi un spaţiu complet deschis între cele două încăperi, s-a decis construirea barului. El va îndeplini atât un rol estetic, cât şi unul util, deoarece poate fi folosit ca loc de luat masa.

Costurile au fost mici, datorită modului de proiectare a construcţiei. Practic, ele nu au presupus achiziţia de materiale, ci au acoperit numai manopera.

Etape de lucru:

1. Demolarea peretelui

Peretele dintre bucătărie şi living era construit dintr-un singur rând de cărămidă şi nu făcea parte din structura de rezistenţă. Acest lucru a facilitat obţinerea autorizaţiei de demolare.

2. Consolidarea peretelui

Porţiunea de perete care a fost păstrată pentru a servi drept bază pentru bar a fost consolidată prin construirea unui cofraj la extremitatea ei şi prin umplerea acestuia cu beton.

3. Finisarea suprafeţei din living

Pentru finisajul acestei suprafeţe a fost folosit tapetul. Tot peretele a fost finisat cu tapet, lucru ce a integrat barul în ansamblul estetic al camerei.

4. Finisarea suprafeţei din bucătărie

Suprafaţa din bucătărie a barului a fost finisată cu faianţă. Înainte de aceasta, a fost definitivat montajul conductelor de apă şi al apometrelor.

Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...
Ultima oră
Pe aceeași temă