19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialO parte din fondurile destinate aderării Sofiei la Schengen au fost furate,...

O parte din fondurile destinate aderării Sofiei la Schengen au fost furate, afirmă un fost ministru

O parte din fondurile destinate pregătirii Bulgariei pentru aderarea la spaţiul Schengen au fost furate, potrivit fostului ministru de Interne Rumen Petkov, citat de site-ul Novinite.com si de Mediafax.

Potrivit lui Petkov, 160 de milioane de euro au fost acordate Bulgariei pentru a îndeplini criteriile Schengen, din care 30 de milioane de euro au fost redistribuiţi Ministerului Finanţelor, unde, în opinia lui Petkov, banii au fost folosiţi în alte scopuri.

“Sunt înclinat să cred că banii au fost furaţi”, a declarat luni Petkov. El a subliniat că nu există motive politice în spatele reticenţei unor state vest-europene de a accepta aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen, afirmând că ţara a eşuat în îndeplinirea criteriilor tehnice.

“A existat o uriaşă creştere a contrabandei cu ţigări, combustibil şi a traficului de droguri pe la graniţa bulgară”, a declarat fostul ministru de Interne, susţinând că 560 de persoane care nu au permisiunea de a intra în UE au trecut graniţa în Bulgaria în decurs de doar o lună.

La 20 decembrie, vicepreşedintele Parlamentului European Rayner Wieland a declarat la Sofia că decizia privind aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen va fi luată la 27 martie 2011.

Rumen Petkov a demisionat din postul de ministru de Interne la 13 aprilie 2008, după ce o serie de scandaluri au adus în centru acuzaţii de corupţie şi legături cu mafia în ministerul său.

 

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă