18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialO mie de noi locuri de muncă

O mie de noi locuri de muncă

O mie de locuri de muncă sunt oferite absolvenţilor în cadrul unei burse a locurilor muncă, organizată ieri şi azi în complexul ExpoTransilvania din Cluj-Napoca. Aceste locuri de muncă sunt oferite de circa 70 de firme care participă la bursă. Sunt disponibile slujbe pentru muncitori calificaţi, necalificaţi, agenţi de vânzări, dar şi de manageri ori de informaticieni. Evenimentul este finanţat de Fondul Social European. El este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, în parteneriat cu compania Psihoselect, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă şi cu Asociaţia Caritas Eparhial Greco-Catolic din Cluj.

Care sunt tendinţele pe piaţa muncii?

Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă din Cluj, Daniel Don, a declarat că, anul acesta, au venit mai multe companii decât la bursa locurilor de muncă organizată anul trecut, când au fost 50 de firme. Însă, anul trecut, numărul locurilor de muncă era dublu faţă de cel de acum. “Putem spune că piaţa muncii s-a stabilizat în judeţul Cluj. Rata şomajului este foarte mică, de doar 3,2 la sută. Pe viitor tendinţa este aceea de a nu mai apărea noi angajatori cu un număr foarte mare de locuri de muncă, da vor exista multe companii care vor oferi un număr mai restrâns de job-uri”, a spus Daniel Don.

El se aşteaptă ca circa 30 la sută din locurile de muncă oferite în cadrul acestei burse să fie ocupate, pentru că, în multe cazuri, candidaţii nu dispun de competenţele cerute de angajatori. Daniel Don spune, însă, că astfel de evenimente sunt importante, pentru că ele suplinesc lipsa unei corelări între specializările oferite de sistemul educaţional românesc şi piaţa muncii. “Mulţi tineri au specializarea de tehnician în industria alimentară, adică de bucătar. Însă, dacă îşi caută un loc de muncă în calitate de tehnician nu îşi găsesc. Dacă vin şi stau de vorbă cu angajatorii, cărora le explică faptul că, de fapt, ei sunt bucătari au şanse mari să îşi găsească pe loc un job”, a afirmat Daniel Don.

Cele mai citite

Abordarea și Sprijinul pentru Tinerii Care Trăiesc cu Această Tulburare

Sindromul Tourette este o tulburare neurologică caracterizată prin prezența ticurilor motorii și vocale persistente. Acesta poate afecta semnificativ calitatea vieții copiilor care trăiesc...

Abordarea și Sprijinul pentru Tinerii Care Trăiesc cu Această Tulburare

Sindromul Tourette este o tulburare neurologică caracterizată prin prezența ticurilor motorii și vocale persistente. Acesta poate afecta semnificativ calitatea vieții copiilor care trăiesc...
Ultima oră
Pe aceeași temă