6.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialO fetiţă de 7 ani a murit după ce a fost aspirată...

O fetiţă de 7 ani a murit după ce a fost aspirată de conducta de evacuare a apei, la ştrand

O fetiţă de şapte ani a murit, sâmbătă după-amiază, după ce a fost aspirată de o conductă de evacuare a unui bazin dintr-un ştrand din Oradea, potrivit Mediafax.

 

Potrivit unor surse medicale, fetiţa se afla într-unul din bazinele ştrandului Ioşia din Oradea, care era plin cu apă, iar la un moment dat a fost trasă la fund, prin forţa apei. Copilul a fost scos pe marginea bazinului de către oamenii aflaţi la bazin.

Şeful echipajului SMURD care a intervenit în acest caz, dr. Adriana Bălan, a declarat că fetiţa, care s-ar fi aflat la ştrand împreună cu mama sa, a fost găsită în stop cardio-respirator.

“Am găsit-o în stop cardio-respirator, am încercat resuscitarea şi transportarea de urgenţă la spital, unde însă a decedat”, a spus medicul SMURD.

Potrivit şefului Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean, dr. Hadrian Borcea, cazul fetiţei nu este singular în ştrandurile din Oradea şi din Băile Felix, aflate în apropiere, fiind cauzate de faptul că gurile de evacuare a apei din bazine nu sunt bine protejate.

“Din câte îmi amintesc, în ultimii cinci ani este al treilea caz de absorbţie în sorbul de evacuare. Traumatismele în asemenea cazuri sunt foarte puternice. Practic, fetiţa nu a decedat pentru că s-a înecat, ci, cel mai probabil, din cauza traumatismelor suferite. Puterea de aspirare este foarte mare. Nu înţeleg cum ştrandurile pot funcţiona astfel, din moment ce există sisteme de protecţie speciale”, a precizat medicul.

Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Pieţe, Agrement şi Salubritate, de care aparţine ştrandul Ioşia, a declarat că regia a declanşat o anchetă în acest caz.

Investigăm cazul să vedem cine este de vină şi de ce. Vom vorbi cu salvamarul, cu cei care au fost acolo, urmează ca mâine, poimâine să ne edificăm”, a declarat acesta.

Şi Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz.

Cele mai citite
00:00:49

Ostaticii eliberați se reunesc cu familia lor în Israel

Reuniuni emoționante au avut loc în Israel duminică (26 noiembrie), când ostaticii, care au fost ținuți de Hamas în Gaza, timp de săptămâni întregi,...

Vinurile spumante românești câștigă teren pe piețele externe

Concursul de Vinuri Spumante Românești, ajuns anul acesta la ediția cu numărul 5, își va disputa în premieră finala în 2 capitale europene simultan:...
Ultima oră
Pe aceeași temă