12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialO femeie din Bacău şi aruncat copilul nou-născut la gunoi

O femeie din Bacău şi aruncat copilul nou-născut la gunoi

Un Bebeluş născut viu, la termen, a fost găsit mort, la două săptămâni de la naştere, în tomberonul de gunoi din curtea locuinţei unei femei din comuna băcăuană Tamaşi.

Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor după ce mama copilului a ajuns la spital cu probleme medicale apărute după naştere. Femeia, în vârstă de 42 de ani, a născut într-o magazie, în noaptea de Crăciun, conform Mediafax.

Citeşte şi: Bebeluş asfixiat în dulap de mama lui

Mama îşi ascunsese sarcina nouă luni, apoi, după ce a născut şi-a aruncat copilul la gunoi, învelit în ambalaje, în speranţa că va fi luat de societatea de salubritate şi că astfel nu se va mai afla nimic, potrivit anchetatorilor.

“Iniţial, când a ajuns la spital, femeia a negat că ar fi avut vreo sarcină şi că ar fi născut. Ulterior, a indicat tomberonul, unde poliţiştii au găsit copilul, în urma necropsiei medicii legişti constatând că fătul a fost născut la termen, viu şi viabil, cu o greutate de 3.600 grame. Nu suntem încă edificaţi cu privire la încadrarea juridică a faptei, femeia putând fi cercetată, în funcţie de expertiza psihiatrică, de pruncucidere sau omor calificat”, a declarat, vineri, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Felix Bănilă, potrivit Mediafax.

Femeia de 42 de ani este în continuare internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, urmând a fi externată în funcţie de evoluţia stării sale de sănătate.

Băcăuanca mai este mama a altor cinci copii, cu vârste cuprinse între cinci şi douăzeci de ani

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă