39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialO elevă cu media peste 9 a rămas nepartizată la liceu, după...

O elevă cu media peste 9 a rămas nepartizată la liceu, după ce părinții au refuzat să completeze mai multe opțiuni în fișa de admitere

O elevă cu media peste 9, din județul Olt, a rămas nerepartizată la liceu, după prima sesiune de admitre, din cauză că a completat o singură opțiune, Liceul Adventist din București. Atât eleva, cât şi familia ei au refuzat orice alt liceu, astfel că ea se poate înscrie doar pe locurile rămase libere, informează Mediafax.

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Olt, Felicia Man, este vorba despre o tânără cu media 09.05, care a completat o singură opţiune în fişa depusă pentru repartizarea computerizată. Ea a finalizat studiile gimnaziale la Liceul Tehnologic Crîmpoia şi îşi dorea să-şi continue studiile liceale la Liceul Adventist din Capitală.

Felicia Man a spus că reprezentanţii ISJ şi cei ai şcolii s-au lovit de un refuz atunci când au sugerat familiei să completeze şi alte opţiuni pe fişa elevei.

„A completat o singură opţiune, la Liceul Adventist din Bucureşti. Ea a vrut să plece din judeţul Olt, am încercat consilierea ei, dar nu a vrut un alt liceu. Nici părinţii ei nu şi-au dorit pentru ea un alt liceu. Însă, are posibilitatea să se înscrie pe locurile rămase libere, sunt suficiente şi vor fi publice”, a declarat Felicia Man.

Un număr de 250 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul Olt au reuşit să intre la liceu, deşi media lor de admitere este mai mică de cinci. Cei mai mulţi dintre aceştia – 173 – au medii cuprinse între 4,99 şi 4.67. 2,46 este cea mai mică medie de admitere la liceu, în acest an, în judeţul Olt. 

Cinci elevi din judeţul Olt au reuşit să intre la liceu cu media 10.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă