18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialAtitudine sfidătoare. Vrăbiuțele din PSD au prins aripi și expun un tupeu...

Atitudine sfidătoare. Vrăbiuțele din PSD au prins aripi și expun un tupeu revoltător. O diplomată din MAE îi face „oi” pe cei 600.000 de protestari care au cerut demisia lui Dragnea, Grindeanu și Tăriceanu

În ultimele zile, au apărut mai multe informații despre modul în care liderii PSD își plasează rudele în posturi foarte bune, la stat. Și influența lui Sorin Oprescu pare să fi conteze din nou, în noul regim.

Publicul nu ar fi știut niciodată că fostul baron de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, acum președintele comisiei de control a SRI, a reușit să-și plaseze fiica în ministerul de Externe, dacă aceasta nu i-ar fi făcut „oi” pe sutele de mii de protestatari.

„Dacă tot ieșiți ca oile în Piața Victoriei, cu toate că nu-mi pasă câtuși de puțin de urletele voastre prost informate, îmi pasă de ce văd că lăsați în urmă! Nu e de mirare că ieșiți ca în junglă, sunteți un haos desăvârșit! Adunați-vă mizeriile, sticlele, hârtiile, mâncarea de pe jos. Ajung bătrânii să strângă după voi! Mi-e scârbă!”, a scris Ruxandra Țuțuianu.

Ulterior, postarea a fost ștearsă, la fel ca și informațiile despre locul ei de muncă.

Presa a scris că ea ar lucra în ministerul de Externe, după ce a terminat facultatea de Drept. Nu ar fi singura pilă angajată în diplomație, în ultimii ani. De exemplu, în 2013, iubita lui Dan Șova, la acel minustru în guvernul Ponta, a ajuns la Ambasada României la Londra. În 2014, ziariștii care îl însoțeau pe președintele Traian Băsescu la un summit NATO s-au plâns că nu le-a oferit nici un sprijin logistic – așa cum se obișnuiește – și i-a tratat cu ostilitate.

Iubita lui Oprescu revine

Jurnalistul Cătălin Tolontan a relatat că „vrăbiuța” lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, a fost numită – fără concurs – director la Spitalul Universitar.

„Iubitei lui Sorin Oprescu i s-a făcut, practic, o secție și a devenit șef sub Nicolae Bănicioiu, iar acum e numită director de spital sub Florian Bodog”, a scris site-ul tolo.ro.

Este prima numire făcută de noul ministru al Sănătății. Noua directoare și-a luat doctoratul în 2015 cu Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății. Tot în acel an, acesta a spart în trei secția terapia intensivă a spitalui și i-a dat una din secții doctoriței Nica. Ca să-și pregătească ascensiunea, Adriana Nica a coordonat și scris 6 cărți într-un an și a publicat 34 de articole științifice în 2015 și 2016, mai arată site-ul tolo.ro.

Potrivit declarației de avere, ea ar fi lua împrtumuturi de 660.000, DNA suspectând-o că spală mita luată de Oprescu. De altfel, una din casele confiscate în dosarul lui Oprescu aparține noii directoare a celui mai mare spital din România.

Un medic, coleg cu Adriana Nica la ATI, se declară şi el şocat de instalarea noului manager, declarându-le jurnaliştilor de la GSP că aceasta " are o uşoară activitate medicală şi un simulacru de activitate ştiinţifică”. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat duminică, pentru News.ro, că Adriana Nica a fost numită manager interimar pentru că Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) era condus de directorul medical, precizând că înainte de numire s-a consultat cu consilierii lui şi aceştia i-au făcut o singură propunere pentru ocupantul funcţiei până la organizarea concursului.

„Am numit un manager interimar până la organizarea concursului, pentru că spitalul era condus de directorul medical. M-am consultat cu consilierii mei, a existat o singură  propunere, până la organizarea concursului”, a spus Florian Bodog.

Până la numirea Adrianei Nica, atribuţiile funcţiei de manager al spitalului au fost deţinute de Dragoş Davitoiu, din 1 august 2016, după demisia lui Cătălin Cârstoiu, care a renunţat la conducerea SUUB după ce a fost ales decan al Facultăţii de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". Daviţoiu este în prezent director medical al SUUB, funcţie pe care a ocupat-o prin concurs.

Isar: fiica lui Iordache, angajată în BNR

Lucian Isar a găsit o corelație interesantă între OUG de dezincriminare, Florin Iordache și angajarea fiicei acestuia la BNR.

“Ministrul Iordache insistă că își asumă decizia de oportunitate privind Ordonanța privind dezincriminarea. Problema este că, anterior finalizării textului, ministrul Iordache a primit cadouri în diferite forme de la cei interesați de această Ordonanță.

De exemplu, în presă apare informația potrivit căreia Isărescu, direct dezincriminat de Ordonanța Iordache, a angajat-o la Cancelaria BNR pe fata inițiatorului Ordonanței, ministrul Iordache. Angajarea fetei a fost realizată fix în perioada de premeditare și elaborare a textului Ordonanței. Cadou Isărescu către Iordache în perioada de negociere a textului și a situațiilor acope-rite de Ordonanță. Ce a mai primit ministrul Iordache pentru a-și asuma Ordonanța și de la câți vizați de text? Doar cadouri pozitive?”, a scris Isar pe blogul său personal.

 

 

Cele mai citite

Prețul la detergenți a crescut cu 25%. Ciolacu: ,,Urmează o anchetă de la Consiliul Concurenței”

Deși rata inflației a scăzut în luna aprilie sub 6%, suntem în continuare în topul țărilor Uniunii Europene cu cele mai mari scumpiri. Anumite...

Farul – Universitatea Craiova 3-3. Remontada de senzație la Ovidiu! „Marinarii” ratează cupele europene

Farul Constanţa a remizat pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 3-3, după ce în minutul 72 conducea cu 3-0. Eroul oltenilor a fost...

Se extinde a sistemul informatic pentru emiterea actelor de Stare Civilă

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță o nouă extindere a Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC) către 25 de localități, se...
Ultima oră
Pe aceeași temă