11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialO copila fortata de parinti sa se marite a cerut sprijinul autoritatilor

O copila fortata de parinti sa se marite a cerut sprijinul autoritatilor

O minora a cerut Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani sa fie protejata de parinti. Fata a fost dusa de parinti la aceasta institutie pentru a se cere acordul in vederea casatoriei, moment in care minora a declarat ca nu vrea sa se casatoreasca si ca este fortata de parinti. Ea a ramas la un centru de plasament.

Ominora a mers impreuna cu parintii si cu viitorul sot pentru a solicita acordul scris al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Botosani pentru casatorie. Acordul nu a mai fost obtinut deoarece fata, in varsta de 17 ani, a declarat in fata membrilor unei comisii ca este fortata de parinti sa se marite, ca nu si-a inceput viata sexuala si ca doreste sa-si continue studiile, nu sa-si intemeieze o familie. "Nu vreau sa ma casatoresc. Voi plange la nunta mea, vor fi lacrimi de tristete", le-a declarat minora A.L.R. reprezentantilor Protectiei Copilului.
"La momentul la care a venit, fortata de parintii ei sa obtina dispensa pentru casatorie, ca urmare a unei evaluari psihologice cerute de lege si facute de specialistii nostri de la Complexul de servicii comunitare, fata a declarat ca nu-l iubeste pe acest baiat si a precizat ca nu este pregatita sa aiba relatii de familie, inclusiv intime intre sot si sotie. Motiv pentru care am purtat o discutie cu ea, parintii si viitorul posibil sot.

 

Acestia au parut initial ca au inteles, dar dupa aceea s-au razgandit. Ideea este ca fata nu doreste casatorie la varsta aceasta. Or, sub semnatura noastra nu putem nenoroci destinul unui copil. Este un copil de nota 10 la scoala, am verificat situatia ei scolara, parintii ei eu facut greseala ca s-au dus la scoala si au retras copilul din clasa a XII-a de la un liceu bun din Botosani", a declarat Liviu Radasanu, directorul DGASPC Botosani. Minora A.L.R., din municipiul Dorohoi, este internata in regim de urgenta la un centru al DGASPC si a fost reinscrisa la liceu de catre reprezentantii acestei institutii. In prezent, ea se afla intr-un program de consiliere psihologica in vederea restabilirii echilibrului psihic.
Familia din care provine fata este de religie protestanta, iar copila a povestit ca a fost amenintata cu bataia de catre tatal sau pe motiv ca ar fi cheltuit deja 2.000 de euro cu pregatirea nuntii, iar aceasta nu vrea sa se marite. Primarul localitatii in care locuieste familia minorei, cat si seful de post trebuie sa-i convinga pe parintii fetei sa se prezinte la Directia pentru Protectia Copilului in vederea consilierii psihologice.

 

Fata va sta in centrul de plasament in regim de urgenta si isi va continua studiile prin grija DGASPC pana in momentul in care relatia ei cu familia redevine normala, iar familia se angajeaza ca ii va respecta decizia de a nu se marita la aceasta varsta. "Pana la majorat, adica pana anul viitor, copilul trebuie sa-si urmeze studiile si dupa aceea, in viata, poate face ce vrea si ce considera ca este mai bine", a completat seful Directiei pentru Protectia Copilului.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă