19.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeSportBaschetO baschetbalistă de origine română face senzație în campionatul american

O baschetbalistă de origine română face senzație în campionatul american

O baschetbalistă de origine română face istorie în campionatul american, fiind prima jucătoare care a reușit un triplu-dublu în trei reprize, potrivit CNN.

Sabrina Ionescu de la New York Liberty este prima jucătoare din istoria WNBA care a reușit un triplu-dublu în trei sferturi. Vedeta lui New York Liberty, Sabrina Ionescu, a bătut recordul în înfrângerea de duminică a echipei sale, în fața lui Chicago Sky.

Pe lângă faptul că a devenit a patra jucătoare din istoria WNBA care înregistrează mai multe „triple-duble”, Ionescu este prima jucătoare care reușește această performanță în doar trei sferturi. Ea a avut 27 de puncte, 13 recuperări și 12 pase decisive în partida de duminică

În 2020, Ionescu a fost cea mai mediatizată debutantă în WNBA din ultima perioadă.

O baschetbalistă română din campionatul american, pe nume Sabrina Ionescu, are ambii părinți români

O accidentare la gleznă a limitat-o la doar trei meciuri în primul său sezon și a continuat să o afecteze și în sezonul 2021. Drept urmare, liderul din toate timpurile la capitolul triplu-dublu în campionatul studențesc nu a mai fost prezența dinamică pe care o avea la echipa universității din Oregon. În 2022, Sabrina Ionescu a început să-și revină chiar dacă echipa sa are o serie de șapte înfrângeri. Duminică, ea avea o medie de 16,8 puncte, 5,7 recuperări și 5,1 pase decisive.

Evoluția lui Ionescu ar putea avea efecte semnificative pentru Liberty. Specialiștii susțin că în jurul jucătoarei cu origine română va fi reconstruită echipa din New York, alte vedete putând fi atrase de perspectivele proiectului.

Sabrina Ionescu este de origine româna, ambii părinți fiind români. Ea s-a născut în SUA, are 24 de ani și vorbește limba română, transmite stiridiaspora.ro.

SUA a câștigat Cupa Mondială de baschet 2014, desfășurată în Spania între 30 august – 14 septembrie

Naționala SUA a învins selecționata Serbiei, cu scorul de 129-92, în finala de la Madrid.

SUA a câștigat cel de-al cincilea titlu mondial din istorie, devenind cea mai titrată națională după trofeele din: 1954, 1986, 1994, 2010, 2014. Serbia are 2 titluri de când și-a câștigat independeța și altele 3 de când făcea parte din Iugoslavia. 

Medalii CM Spania 2014: SUA (aur), Serbia (argint), Franța (bronz).

Franța a învins Lituania, în finala mică, scor 95-93.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vremea 30 septembrie – Temperaturi de vară la final de septembrie

Astăzi vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit, în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat...
00:01:10

Pentagon: Travis King este supus evaluărilor medicale

Soldatul armatei americane, Travis King va fi supus evaluărilor medicale, inclusiv pentru sănătatea sa mintală, după sosirea sa la un spital militar american din...

MApN, măsuri de alertare în Tulcea și Galați

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a alertat, seara trecută, în urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies