24 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăSpecial"Nunta muta"

“Nunta muta”

Cel mai asteptat film  romanesc al toamnei, "Nunta muta", debutul regizoral al actorului Horatiu Malaele, se afla de ieri pe ecranele cinematografelor.

O tragicomedie, pelicula este o poveste in care "Nunta muta" duce la divort, la despartirea de un regim ce persecuta printr-o ideologie semidocta.
Scenariul prezinta o echipa de filmare ajunsa intr-un sat izolat din Moldova cu scopul de-a realiza un reportaj despre fenomenele paranormale. Dupa ce sunt surprinsi ca satul era populat doar de vaduve, primarul le dezvaluie jurnalistilor o intamplare adevarata desfasurata in 1953.
Astfel, acestia afla  povestea de dragoste dintre doi tineri Mara (Meda Victor) si Iancu (Alexandru Potocean) ce hotarasc sa-si uneasca destinele.

Ziua aleasa este joi si tocmai in acea joi, in toiul petrecerii primarul si un comandant rus anunta moartea "tatucului" Stalin .
Urmeaza decretarea a sapte zile de doliu international, iar decretul este respectat aparent de nuntasi care n-au de gand sa li se raceasca bucatele alese. Cu totii se reunesc intr-o camaruta cu peretii camuflati si desfasoara o nunta muta in casa socrului mic, ignorand rigoarea ordinelor  venite  de la Moscova.
Nunta este intrerupta de soldatii sovietici, ai caror bocanci distrug serenitatea petrecerii, intunecand fericitul eveniment. Urmeaza o deportare intr-un lagar de munca, iar mireasa isi revede mirele abia dupa 13 ani, o revedere care dureaza putin, caci acesta se stinge din viata.
Asa cum declara insusi regizorul, "Nunta muta" este "un film tandru pentru romantici si un film prost pentru cei care vor continua sa ramana prosti".
De asemenea, regizorul a mentionat ca "Nunta muta" are la baza o poveste reala pe care o cunoaste de la regretatul actor Octavian Cotescu.
Filmul a starnit deja interesul distribuitorilor straini, premiera pariziana fiind programata pentru 7 ianuarie 2009.

Cele mai citite

Protest la Primăria Sectorului 2

Angajații Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 au ieșit în stradă, nemulțumiți de nivelul salariilor și de faptul că nu le...

Iohannis laudă măsurile privind Mediul luate de România în ultimii ani

Măsurile bune luate în România în ultimii ani în materie de împăduriri, restaurare a terenurilor, combatere a deşertificării şi gestionare a secetei trebuie extinse,...

Premierul PSD, Marcel Ciolacu, merge la Cluj, orașul primarului PNL Emil Boc. La Cluj începe construirea metroului și se extinde aeroportul

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, participă, la Cluj Napoca, la inaugurarea a două proiecte planificate sub mandatul primarului Emil Boc (PNL). În ziua de 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă