12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialNumărul doi al grupării teroriste Statul Islamic a fost ucis

Numărul doi al grupării teroriste Statul Islamic a fost ucis

Numărul doi algrupării teroriste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis în timpul unui raid aerian al armatei irakiene în nordul ţării, transmite Mediafax.

"Avioane militare irakiene au desfăşurat astăzi" (joi) o operaţiune care s-a soldat cu moartea celui care a fost mâna dreaptă a lui Abu Bakr al-Baghdadi, cunoscut sub numele de Abu Hajr al-Souri", a declarat generalul Zebari, adăugând că atacurile în provincia Ninive au fost "lansate în baza unor informaţii precise" şi că "ţinta a fost atinsă".

Nicio confirmare asupra morţii acestui lider jihadist nu a putut fi obţinută din partea unei surse independente, în contextul în care sectorul unde fusese efectuat atacul, situat între Mosul (capitala provinciei Ninive) şi Tal Afar, nu este controlat de armata irakiană.

De la începutul ofensivei insurgenţilor sunniţi, pe 9 iunie, Statul Islamic, care controlează mai multe regiuni siriene, a ocupat numeroase teritorii în Irak, mai scrie Mediafax.

Liderul grupării, Abu Bakr al-Baghdadi a proclamat la sfârşitul lui iunie un califat în teritoriile pe care le controlează în Irak şi Siria.

Armata irakiană, care a suferit mai multe înfrângeri de la începutul ofensivei SI, a înregistrat în ultimele zile succese în luptele cu jihadişti.

Cele mai citite

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

Guvernul discută Programul Național de Reformă pe anul 2024

Guvernul Ciolacu are pe ordinea de zi a ședinței din 9 mai 2024 un Memorandum pentru "Aprobarea Programului Național de Reformă 2024", elaborat conform...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă