13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialNumărul 2 din ISIS, ucis într-un atac aerian american în Irak

Numărul 2 din ISIS, ucis într-un atac aerian american în Irak

Administraţia de la Washington a anunţat, vineri, că Fadhil Ahmad al-Hayali cunoscut și sub numele de Hajji Mutaz, a fost ucis, marți, într-un atac aerian american în timp ce se afla într-o mașină împreună cu un alt responsabil al organizației jihadiste în apropiere de Mosul, în Irak, informează AFP și Reuters, preluate de Agerpres.

Potrivit Casei Albe, Fadhil Ahmad al-Hayali era unul dintre principalii coordonatori ai transferurilor de arme, explozibili, vehicule și persoane între Irak și Siria. Moartea sa “va avea un impact real asupra operațiunilor Statului Islamic, dat fiind faptul că influența sa se extindea asupra finanțelor, media, operațiunilor și logisticii ISIS“, a subliniat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Obama.

Casa Albă, care îl prezintă drept “principalul adjunct” al șefului ISIS, Abou Bakr al-Baghdadi, a adăugat că el era însărcinat cu acțiuni ale Statului Islamic în Irak, “unde a jucat un rol cheie în organizarea de operațiuni în cursul ultimilor doi ani“, în special în ofensiva islamiştilor asupra orașului Mosul, în iunie 2014.

Statul Islamic a capturat Mosul, al doilea oraș din Irak, la începutul ofensivei sale fulgerătoare lansate în nordul Irakului în iunie 2014 în fața forțelor guvernamentale în derută.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă