10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialNSA analizează amnistia pentru Edward Snowden

NSA analizează amnistia pentru Edward Snowden

Agenţia de Securitate Naţională a SUA (NSA) analizează o posibilă amnistie pentru fostul său angajat Edward Snowden, în cazul în care acesta nu va divulga restul informaţiilor sustrase, potrivit unui agent al agenţiei însărcinat cu evaluarea prejudiciilor provocate de dezvăluirile făcute de Snowden cu privire la programele de supraveghere electronică, potrivit Agerpres.

‘Părerea mea personală este că are sens să vorbim despre o astfel de posibilitate. În acest caz, aş avea nevoie de garanţii că datele rămase vor fi în siguranţă, iar exigenţele mele referitoare la aceste garanţii vor fi extrem de ridicate.Nu se vor limita la o promisiune din partea sa’, a declarat Rick Ledgett, într-un interviu acordat în cadrul emisiunii ’60 de minute’ pe canalul CBS, ce urmează să fie difuzat duminică.

Snowden se află în prezent în Rusia, unde în vară a primit azil pentru un an, dar este urmărit în continuare de SUA pentru spionaj, după sustragerea a circa 1,7 milioane de documente secrete.

Aproximativ 58.000 dintre ele au fost încredinţate până acum presei, conform redactorului-şef al cotidianului britanic The Guardian.

Potrivit NSA, Snowden ar dispune în acest moment de 1,5 milioane de documente secrete pe care nu le-a dat încă publicităţii.

Posibilitatea unei amnistii pentru Snowden este respinsă însă de directorul NSA, generalul Keith Alexander, care a fost de asemenea intervievat în cadrul emisiunii ’60 de minute’. ‘Este ca şi cum cineva ar lua ostatici 50 de oameni, dintre care ar împuşca 10, iar apoi ar spune: ,, Îi eliberez pe restul 40 dacă îmi acordaţi o amnistie completă!’ — a rezumat el.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă