12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialNoua lege a salubrizării creează monopol pe piaţa deşeurilor

Noua lege a salubrizării creează monopol pe piaţa deşeurilor

Proiectul de modificare a legii 101/2006 privind serviciul de salubrizare dezbătut in aceste zile în Comisia de Industrii şi Servicii a Camerei Deputaţilor, acordă exclusivitate operatorilor de salubritate asupra colectării deşeurilor municipale, atât cele provenind de la gospodăriile private cât şi cele de la persoanele juridice, comerţ, industrie şi servicii, suprimand rolul celorlaţi jucători din piaţa reciclarii deşeurilor.

Acelaşi proiect de lege care a generat dispute privind competenţa gestionării serviciului de salubritate între primăriile de sector şi Primarul General Sorin Oprescu ascunde şi alte daruri otrăvite, de aceasta data pietei de reciclare din Romania. Aflata pe ultimele locuri in UE cu o rata de reciclare de numai 4% fata de o medie europeana de 40%, tara noastra se pregateste prin grija unor parlamentari PSD sa inchida definitiv socotelile cu respectarea obligatiilor de Stat Membru de aceasta data prin prisma incalcarii flagrante a aquis ului comunitar in domeniul mediului si concurentei. 

Aprobarea legii 101 în forma propusă oferă agenţilor de salubritate dreptul de exclusivitate pentru a solicita agentilor economici din raza teritoriala a administratiilor locale unde au contract de delegare a  acestui serviciu public să sisteze colaborarea cu alti operatori, colectori si reciclatori, restricţionând accesul pe piaţă şi denaturând astfel concurenţa normală in domeniul deseurilor. 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă