17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialNouă idei pentru protejarea mediului

Nouă idei pentru protejarea mediului

1. Un grad în minus salvează trei procente din costurile de încălzire, în timp ce unul în plus de la aparatul de aer condiţionat salvează aproape patru procente din costurile de răcire. Prin urmare, dacă modifici temperatura cu doar două grade pe an, poţi opri emisia a 900 de kilograme de dioxid de carbon.

2. Foloseşte laptopul în locul computerului normal şi opreşte-l la sfârşitul zilei. Astfel reduci cu 75% consumul energiei electrice pentru calculator.

3. Dacă setezi maşina de spălat rufe pe apă rece, salvezi 80% din electricitatea folosită la o spălare şi economiseşti 180 RON pe an. Usucă-ţi hainele pe sârmă, în loc de uscător, şi vei micşora emisiile de dioxid de carbon cu 317 kilograme.

4. Scoate aparatele din priză atunci când nu le foloseşti sau când pleci de acasă.

5. Stinge lumina când pleci din cameră. Consumul electric va scădea cu 45 de procente. Renunţă la folosirea lămpilor cu halogen, care emit căldură şi pot provoca incendii. Instalează senzori de mişcare pentru iluminatul exterior.

6. Schimbă becurile obişnuite cu cele compacte, fluorescente, care folosesc cu 60% mai puţină energie anual.

7. Dacă ai boiler electric, izolează-l, pentru a evita pierderile de căldură şi supraconsumul.

8. Foloseşte transportul în comun cât poţi de des sau mergi cu un vecin care are drum comun cu tine. O variantă la fel de bună este să foloseşti un automobil hibrid.

9. Păstrează-ţi cauciucurile bine umflate şi vei consuma cu 3% mai puţin combustibil. Fiecare patru litri pe care îi economiseşti micşorează emisiile de dioxid de carbon cu nouă kilograme.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă