17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialNouă discuție Lavrov - Kerry pe tema crizei din Ucraina

Nouă discuție Lavrov – Kerry pe tema crizei din Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a susținut încetarea focului în regiunile din sud-estul Ucrainei, în cursul unei conversaţii telefonice purtate miercuri seara cu secretarul de Stat american, John Kerry, relatează Mediafax.

Lavrov "a subliniat necesitatea încetării operaţiunii militare a Kievului în Sud-Est, stabilirii unor condiţii pentru încetarea focului, precum și necesitatea de a răspunde la nevoile umanitare urgente şi de a lansa un real dialog naţional pe tema viitorului Ucrainei", a anunţat, într-un comunicat, Ministerul rus de Externe.

"Un accent aparte a fost pus asupra importanţei negocierilor directe între diferitele facţiuni ucrainene în vederea ajungerii la un acord pe toate aceste fronturi", a continuat ministerul, precizând că discuţia la telefon a avut loc la iniţiativa părţii americane.

Lavrov şi Kerry au anunţat, de asemena, sprijinirea eforturilor OSCE pentru punerea în aplicare a "foii de drum" prevăzute în Acordurile de la Geneva din 17 aprilie.

Pe de altă parte, ei au evocat necesitatea de a-şi intensifica eforturile în vederea găsirii unei soluţii politice pentru criza din Siria.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...
Ultima oră
Pe aceeași temă