19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialNou scandal în SUA. Infractorii de culoare, ţinte de tir pentru lunetişti

Nou scandal în SUA. Infractorii de culoare, ţinte de tir pentru lunetişti

Poliţia americană este din nou în centrul unui scandal după ce o femeie militar a descoperit că fotografii ale unor infractori de culoare erau folosite pe post de ţinte pentru lunetiști, relatează Mediafax.

Sergentul Valerie Deant şi-a recunoscut fratele, în noiembrie, într-una dintre imaginile de pe cănile folosite ca ţinte de către lunetişti din cadrul Poliţiei din North Miami Beach.

Şeful Poliţiei din North Miami Beach, J. Scott Dennis, a respins acuzaţiile de rasism. Doi dintre lunetiştii săi foloseau cănile ca ţintă pentru a se antrena, a spus el, precizând că unul este hispanic, iar celălalt afroamerican de origine haitiană. Ţintele lor, o serie de afroamericani, pe care lunetiştii le-au lăsat la poligon, sunt doar unele dintre cele pe care le folosesc. Există şi "grupuri" de ţinte cu bărbaţi albi, bărbaţi hispanici şi femei albe, potrivit acestuia.

În total sunt 22 de imagini, printre care se află şi una cu un bărbat alb care ameninţă cu arma o femeie albă, dar şi una cu liderul defunct al reţelei teroriste Al-Qaida Osama ben Laden. "Acelaşi inventar a fost folosit timp de mai bine de un deceniu", a subliniat Dennis, citat într-un comunicat. În opinia sa, ideea este să ai o gamă de fotografii astfel încât lunetistul să poată să se antreneze selectând ţinta corectă şi evitând să omoare alte persoane, în viaţa reală.

Departamentul foloseşte căni cu imaginile unor persoane arestate în urmă cu 10-15 ani, iar Woody Deant a fost una dintre aceste persoane, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Şeful poliţiei a aflat despre incident în decembrie şi a ordonat o investigaţie, în urma căreia nu s-au constat încălcări ale politicii departamentului. Însă lucrurile se vor schimba. "Ne dăm seama cât de importantă este problema în atmosfera din prezent", a spus el.

Lunetiştii nu vor mai folosi căni cu imagini ale unor persoane pe care le-au arestat, ci vor cumpăra imagini puse în vânzare în comerţ. De asemenea, li s-a ordonat ca de-acum înainte să distrugă ţintele după ce termină antrenamentul.

Cele mai citite

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...
Ultima oră
Pe aceeași temă