19.1 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăSpecialNorul de cenuşă afectează Germania. Lufthansa anulează 150 de zboruri

Norul de cenuşă afectează Germania. Lufthansa anulează 150 de zboruri

UPDATE – Autorităţile germane din domeniul securităţii aeriene (DFS) au anunţat miercuri închiderea celor două aeroporturi din Berlin începând cu ora 09.00 GMT (12.00 ora României) din cauza norului de cenuşă.

Autorităţile de la Berlin au anunţat închiderea aeroporturilor din nordul Germaniei începând de miercuri dimineaţă, ora locală 5.00 (6.00, ora României), din cauza norului de cenuşă vulcanică eliberat în atmosferă de vulcanul islandez Grimsvötn, relatează AFP, citată de Mediafax.

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat că se aşteaptă la anularea a circa 150 de zboruri miercuri, din cauza norului de cenuşă eliberat în atmosferă de un vulcan islandez.

Aterizările şi decolările vor fi suspendate la aeroportul din Bremen începând cu ora locală 5.00, iar la Hamburg, începând cu ora 6.00, a anunţat serviciul de securitate aeriană germană DFS.

DFS nu a anunţat însă dacă şi aeroportul din Hanovra ar putea fi afectat de măsuri similare.

Serviciul de securitate aeriană german a anunţat că norul de cenuşă vulcanică ar putea afecta miercuri şi aeroporturile din Berlin.

Autorităţile germane au cerut pasagerilor să solicite companiilor aeriene informaţii privind posibile anulări ale unor curse, fără a preciza cât timp vor dura perturbările provocate de cenuşa vulcanică.

Cenuşa eliberată în atmosferă de vulcanul islandez  a determinat anularea a numeroase zboruri în Scoţia, ameninţând şi traficul aerian din nordul Europei.

Autorităţile europene consideră însă că norul de cenuşă eliberat în atmosferă de vulcanul Grimsvötn nu va determina perturbări de amploare în spaţiul aerian european.

 

Cele mai citite

Federația Română de Sumo e gata să găzduiască dezbaterea dintre Șoșoacă și Piedone

Ilustrație: Marian Acramescu Chiar în ultimele ore ale campaniei electorale pentru alegerile locale am putea avea parte și de prima dezbatere între doi candidați...
Ultima oră
Pe aceeași temă