10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialNopti Albe de Acordeon la Bucuresti

Nopti Albe de Acordeon la Bucuresti

» Cea de-a III-a editie a festivalului Nopti Albe de Acordeon, care are loc in acest weekend, aduce pe scenele din Bucuresti peste zece trupe si artisti care s-au facut remarcati atat in Romania, cat si in strainatate.

In cadrul festivalului vor concerta Emy Dragoi, Patrick Quichaud, Trio Ricardo Steuer Herz, Duet Romeo, Cornelia Catanga, Jean Mocanu, Jerez le Cam Quartet, Evgeny Derbenko si Dmitry Shilov, Ives Fontaine, Jean De Meaux si Emilian Ionut.
Acordeonul este un instrument complex folosit in muzica multor natiuni in trecut si in prezent, dar care se bucura in ultimii ani de un sensibil reviriment pe plan international, fiind tot mai multi cei care ii redescopera incredibilele valente.
Festivalul Nopti Albe de Acordeon propune publicului trei seri de spectacole-concert, sustinute de instrumentisti de nivel mondial, cu insertii din folclorul romanesc, folclorul international, jazz clasic sau contemporan, urmate de cate o serata specifica a genului prezentat in seara respectiva: bal popular romanesc, serata frantuzeasca, serata de jazz pentru acordeon. Toate spectacolele se vor desfasura la Sala ArCuB din Capitala. Nu va lipsi expozitia de acordeoane din secolul al XIX-lea.

De asemenea, spectacolele vor avea ca tema doua figuri centrale – Maria Tanase si Charlie Chaplin – care vor acompania show-urile printr-o serie de proiectii video.
In primele  doua editii, care au avut loc in septembrie 2006 si  2007, publicul bucurestean  a  avut posibilitatea sa vada si sa asculte mari acordeonisti precum Richard Galliano, Jose Mosalini, Emy Dragoi, Marcel Azzola, Pascal Contet, Roman Jibanov.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă