15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialNoi proteste la Salonic

Noi proteste la Salonic

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă seară la Salonic, pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate, într-un moment în care premierul Giorgios Papandreou se pregăteşte pentru un discurs privind priorităţile economice pentru 2011, informează Mediafax.

Manifestanţii s-au adunat la apelul principalelor centrale sindicale şi partide de stânga, purtând banderole pe care scrie “Capitalismul trebuie să plătească pentru criză” sau “Naţionalizarea băncilor”.

Circulaţia a fost interzisă pe străzile din centrul oraşului, pentru a elibera traseul pentru cinci coloane diferite de manifestanţi, care se îndreaptă către parcul unde se află Târgul internaţional din Salonic, unde Papandreou urmează să-şi susţină discursul la ora locală 20.00.

Poliţia elenă a anunţat că în oraş se află mai mult de 4.000 de membri ai forţelor de ordine, majoritatea fiind mobilizaţi în incinta parcului, care urmează să fie inaugurat de premierul grec.

Sâmbătă dimineaţă, câteva sute de transportatori au demonstrat la Salonic, după ce au decis să declanşeze luni o grevă pe termen nelimitat, pentru a protesta faţă de planurile de liberalizare a sectorului lor de activitate.

Premierul grec urmează să susţină, în discursul de sâmbătă seara, programul de austeritate al guvernului, după ce vineri Grecia a obţinut o a doua tranşă dintr-un împrumut de la FMI.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă