12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialNoi confruntări violente între creştini şi musulmani au avut loc la Cairo

Noi confruntări violente între creştini şi musulmani au avut loc la Cairo

O persoană a fost ucisă duminică în confruntările din faţa catedralei Sfântul Marcu la Cairo, după funeraliile a patru copţi (creştini din Egipt) ucişi vineri în timpul violenţelor confesionale, a declarat pentru AFP un responsabil al Ministerului Sănătăţii, potrivit Mediafax.

“Un mort se află la spitalul Demerdache” din Cairo, a afirmat Ahmed al-Ansari.

Citeşte şi Islamiştii vor capul lui Youssef

Credincioşii au fost atacaţi cu pietre la ieşirea lor din catedrala aflată în cartierul central Abbassiya, provocând violenţe. Poliţia a intervenit apoi cu gaze lacrimogene în zona catedralei, simbol al comunităţii cope care reclamă de multă vreme discriminarea şi marginalizarea şi care a fost ţinta unor atacuri repetate.

Citeşte şi Un mesaj postat pe Twitter de ambasada americană nu amuză nici Cairo şi nici Washingtonul

De asemenea, noi confruntări au izbucnit între musulmani şi creştini într-un oraş aflat la nord de Cairo, conform unui responsabil din cadrul poliţiei.

“Se desfăşoară confruntări între creştini şi musulmani, iar anumiţi tineri au atacat şi forţele de poliţie”, a declarat un ofiţer de poliţie, prin telefon pentru AFP, din Al-Khussus.

Citeşte şi LOVIŢI de RAŢIONALIZARE: Egiptenii vor cumpăra pâine pe baza unei cartele

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă